Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Destek AFAD Gönüllülerine saha eğitimi vermeye devam ediyor. Eğitimler ile afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alacak AFAD gönüllüleri yetiştiriliyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu AFAD online eğitimleri tamamlayan destek gönüllülere saha eğitimleri vermeyi sürdürüyor.

Gönüllülere Dağkent’de bulunan AFAD’a ait depo da çadır kurulumu, yangın eğitimi ve arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılan AFAD’a ait malzemelerin ve araçların tanıtımı yapıldı, ardından kurulan parkurlarda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Tanıtımla gerçekleştirilen eğitimde ilk olarak çadır kurulumunu öğrenen gönüllüler,  beton parçalama aracıyla yapay enkaz alanında uygulamalı eğitim alarak enkaz altından kazazede çıkarmayı da öğrendiler. Eğitmenlerin verdiği teorik bilginin ardından uygulamaya geçen gönüllüler, yapay enkaz alanında bir gönüllüyü kazazede varsayarak enkaz altından kurtardılar.

Öncelikle enkazı göz ve el ile ardından sismik dinleme cihazıyla inceleyen gönüllüler daha sonra kazazedeye ulaşarak, ilk olarak sağlık durumunu görevlilere incelettiler. Gerekli tedbirler alındıktan sonra ise sedyeye alarak enkaz dışında bekleyen sağlık görevlilerine teslim ettiler.

Daha sonra yangın eğitimi ile devam eden gönüllüler, yangın ve yanmanın farkını, ardından yangın tüpünün içeriğini, yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirilerek, yangın söndürmeyi uygulamalı olarak öğrendiler.

Eğitime birçok gönüllü yoğun katılım gösterdi.

Editör: TE Bilisim