Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Kent Meydanı’nda kurulan “COVID-19 Aşı Randevu, Bilgilendirme ve Uygulama” standına gelerek, Bolu Beşiktaşlılar Derneği üyelerine aşılamaya destek verdikleri için teşekkür etti.

Özel Haber: Aslı Akış

 

Koronavirüsle salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'yerinde aşı uygulaması' kapsamında artık sağlık merkezleri dışında da aşılama yapılıyor. Randevusuna yetişemeyen veya işinden izin alamayan vatandaş için önem taşıyan uygulamayla aşılamada büyük hız kazanıldı. Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, ilimizde yürütülen aşı çalışmalarının çok iyi bir noktada hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, aşısını olmayanlara çağrıda bulundu. Öte yandan, Bolu'nun aşılamada Türkiye'de ilk 10'da yer aldığına işaret etti ve kovid-19'a karşı en büyük silahın aşı olduğunu vurguladı.

 

“BOLU BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ AŞILAMAYA DESTEK OLDU”

Aşılama uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Bolu Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda aşılamaya destek veren Bolu Beşiktaşlılar Derneği üyeleri ile aşı standında bir araya gelen Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Şuanda bütün hastanelerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz, alışveriş merkezlerimiz, bütün otellerde, terminalde, tatil beldelerinde, milli parklarımızda olmak üzere vatandaşımızın buluştuğu her yerde İl Sağlık Müdürlüğü olarak bütün ekibimizle beraber çalışıyoruz. Görmüş olduğunuz küçük lokasyonlarda da stantlarımızı açtık.  Bolu Beşiktaşlılar Derneği her zaman olduğu bütün sosyal sorumluluk projelerimize destek verdiği gibi bugünde ekipçe buraya geldiler, aşılarını oldular. Ben hem onların geçen seneki şampiyonluklarını kutluyorum, şampiyonlar ligin başarılar diliyorum. Bu göstermiş oldukları sosyal sorumluluk projesine desteklerinden dolayı da bir kez daha Bolu’daki Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“AŞI OLMAYA DAVETTE BULUNDU”

Demirkol, hiç aşı olmayanlar ile 2. ve 3. doz aşılarını yaptırmaya davette bulunarak; “Vatandaşlarımızın koronavirüs’e karşı en etkili silah olan aşıya teveccühlerinin artması noktasında bu organizasyonlarında faydalı olduğuna inanıyoruz. Bunların devamı inşallah gelecek.  Bu vesileyle de ben tün Bolulu vatandaşlarımızı 50 yaş üstü olanları ve sağlık çalışanlarımızı 3.doz aşılarını yaptırmaya bekliyoruz. Hiç aşı olmayanları da bir an önce hastanelerimize, aşı stantlarımıza gerekirse evlerine davet ederek aşı olmaları konusunda hızlı bir seferberliğe kollarını sıvamalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“AŞILAMA’DA İLK 10’DAYIZ”

Türkiye genelinde yapılan aşılarda 81 il sıralamasında Bolu’nun ilk 10’da yer aldığına vurgu yaparak; “Şuanda ilk 10’dayız Bolu olarak. Valimizin de talimatlarıyla her bölgeye aşı standı kurmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu günlük ve anlık olarak revize edilen haritamız var. Orada da toplamda 1.doz aşı olan 165 bin kişi, 2.doz aşıyı olan da yaklaşık 85 bin civarında vatandaşımız var. Hedef nüfusta %65’teyiz. Toplam nüfusta da %50’yi geçtik. Bunlar anlık olarak takip edilebiliyor. Bu noktada çok iyi durumdayız. Bu da mücadelemizi güçlendiriyor sağlık çalışanlarının. Tekrar ben bu konuda vatandaşlarımızdan bir kez daha hassasiyet bekliyorum. İnşallah bu rakamı yukarılara çıkarmak için hep beraber el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“AŞI EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ”

1 temmuz itibariyle normalleşme döneminin başladığına işaret eden sağlık il müdürü Demirkol; “Fakat aşı şuanda bizim en önemli silahımız. Haliyle bu normalleşmenin getirdiği bir vaka artışı bekleniyor. Şuanda da bilimin bize sunmuş olduğu aşıyı ben tekrar hatırlatmak istiyorum. Aşı olmadığı müddetçe vakalar yükselecektir. Aşıyı sağlıklı bir şekilde yaptırdığımız müddetçe vakalar düşecektir. Bunu da zaten Bolu’da görüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim