Türkiye’nin ilk yoksulluk haritasın çıkaran Bolu Belediyesi, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere zekât ve yardım bağışı bekliyor. Belediyenin bağış hesaplarına hayırseverler, gönül rahatlığıyla bağışta bulunabilirler.

 Bolu Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kentin yoksulluk haritasını çıkarttı. Başkan Özcan’ın öncülüğünde oluşturulan dijital “yoksulluk haritası”nda artık kentteki tüm yoksul ailelerin hangi kurum ya da kuruluşlardan yardım aldığı veya almadığı kolaylıkla tespit edilebiliyor. Bu bilgiler ışığında Bolu Belediyesi ise kentteki “gerçek ihtiyaç sahiplerine” yardımları eskiye göre çok daha hakkaniyetli ve adil şekilde ulaştırabiliyor.

 ZEKÂTLARINIZ DOĞRU KURUM ARACILIĞIYLA DOĞRU KİŞİLER ULAŞSIN

Güvenilir bir kuruluş aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak isteyen hayırseverler, zekât ve bağışlarını Bolu Belediyesi’ne yapabiliyorlar. Bolu Belediyesi açılan banka yardım hesabı aracılığıyla, hayırseverlerden zekât ve yardım bağışı kabul ediyor. Gelen zekât ve diğer yardımlar ise yoksulluk haritasındaki “gerçek ihtiyaç sahiplerine” ulaştırılıyor.

 

Editör: TE Bilisim