Bolu İl Özel İdaresi’nin karar organı olan İl Genel Meclisi, 2021 yılı Aralık ayı toplantılarını tamamladı. Toplantıların Cuma günü gerçekleşen son oturumunda, 10 madde görüşülerek karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber: Aslı Akış

Hafta boyunca gündem maddelerinin tek tek görüşüldüğü İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantıları sona erdi. İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yapılan toplantıda, ilk olarak, Gerede ilçesinde yapımı devam etmekte olan arasta projesinin ne aşamada olduğu, ilimiz turizmi ve ekonomisi açısından önemi konusunda araştırma yapılması ile ilgili Eğitim ve Sosyal Hizmetler komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

Mengen ilçesi, Akören köyü, merkez mahallesine içme ve kullanma suyu olarak Ortatepe pınarı membaanın Q=0,15 lt/sn.’lik kısmının tahsisinin yapılması görüşülmek üzere Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Toplantıda, Dörtdivan ilçesi Yağbaşlar köyü 972nolu parselin tapu devri talebi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilirken,  İlimiz Mudurnu ilçesi İğneciler köyü tapunun 150 ada, 128 parsel numarasına kayıtlı taşınmazlarına ilişkin hazırlanan kırsal turizm tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaması talebi ile ilimiz Mudurnu ilçesi, Bostancılar köyü tapunun 150 ada,3 parsel numarasına kayıtlı taşınmazlarına ilişkin hazırlanan Kırsal Turizm tesis alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve Beton Santrali alanı amaçlı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması talebi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

İlimiz Yeniçağa ilçesi, Gölbaşı köyü tapunun 784 parsel numarasına kayıtlı taşınmazına ilişkin hazırlanan Atık Geri kazanım tesis alanı (viyol üretim tesisi) amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması talebi ile ilimiz merkez ilçe Musluklar köyü tapunun 110 ada 19 parsel numarasına kayıtlı taşınmazına ilişkin hazırlanan turizm tesis amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması talebi görüşülüp karara bağlanmak üzere İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

Toplantıda son olarak, ilimiz Mudurnu ilçesi Samat köyü tapunun 119 ada 27 parsel numarasına kayıtlı taşınmazına ilişkin hazırlanan ibadet alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve cami alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaması talebi ile ilimiz Göynük ilçesi, Himmetoğlu köyü tapunun 134 ada 93 parsel numarasına kayıtlı taşınmazına ilişkin hazırlanan sosyal tesis alanı (imama evi) amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması talebi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

İl Genel Meclisi 2021 Yılı Aralık ayı toplantıları 2022 yılı Ocak ayı toplantılarının başlangıç gününün kararlaştırılması ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim