Bolu Belediyesi Meclisi Aralık Ayı 2’nci Oturumunda, Türkiye Radyo Televizyonu Kurumunun (TRT) isteği doğrultusunda Meclise gelen önerge reddedildi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, başlamış çalışma varsa derhal durdurulmasını istedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Edinilen bilgilere göre, TRT, Tabaklar Mahallesi’nde bulunan arazisinde inşaat projesi hazırladı. Kurum çalışmalar öncesinde Bolu Belediyesine, inşa edeceği yapıyı daha büyük yapabilmek için istekte bulundu. İlgili istek Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 2’nci Oturumunda görüşüldü.

“NORMALDE YAPILAŞMA ŞARTLARI BELLİYDİ”

Konuyla ilgili İmar Komisyonundan gelen önergeyi okuyan Belediye Meclis Üyesi Asuman Şentürk Tekin,  “Hattat Eminbarın Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, daha doğrusu TRT’nin parselinin olduğu alanda. Burada şöyle bir talepleri var, normalde yapılaşma şartları belliydi. Taksları 0.40’dı, emsalleri 2.  Buradaki talepleri, taksın 0.60 olması yönünde”  dedi.

“MİT BİLE OLSA KAZAMAZ”

Görüşmeler sırasında, bir meclis üyesi tarafından, TRT’nin kazılarına başladığının söylenmesi üzerine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Nereyi kazıyorlar, TRT olunca bir şey mi oluyor? MİT bile olsa kazamaz. Öyle şey olmaz. Durdurun, nereye kazıyor? Burası yolgeçen hanı mı? Öyle TRT gelip burada atarlanacak” ifadelerini kullandı.

“PROJESİNİ DÜZELTSİN GELSİN”

TRT’nin isteği Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle reddedildi. Başkan Özcan, konuyla ilgili son olarak, “TRT projesini düzeltsin gelsin, orada da hafriyat çalışması falan yapılıyorsa derhal durdurun. Mühürleyin. Öyle şey mi olur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim