Gölköy’deki su hatlarında çalışmaların tamamlandığını aktaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu İl Başkanı İlhan Durak, “Bolu ovasının şu an sulama suyu kapsamında değerlendirildiğinde hiçbir sıkıntısı yok” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da, yaz mevsimiyle beraber sıcak hava etkisini arttırdı. Havaların ısınmasıyla beraber Bolu ovasında tarım ürünleri yetiştiren çiftçilerin de su ihtiyacı ortaya çıktı. Bolu ovasına sulama suyu sağlayan Gölköy Barajı’ndaki tesisatlarda yaşanan sıkıntı nedeniyle, çiftçilerin sulama suyuna ulaşmasında sorunlar yaşandı. MHP Bolu İl Başkanlığı, çiftçilerden ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda, sorunun çözümü için devreye girdi. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak verdi.

“TADİLLERİN YAPILMASINDAN KAYNAKLI BİR GECİKME OLDU”

Bölgedeki boruların eskidiğini belirten Durak, “İçme suyu ve sulama suyu Gölköy’den karşılanıyor. Gölköy’ün şu an doluluk oranı çok yüksek. Yüzde 95 oranında bir doluluk oranı var. Burada iki tane sahil hattı var. Sağ sahil ve sol sahil dediğimiz. Buradan Bolu ovası besleniyor ve içme suyu da buradan karşılanıyor. Sol sahil dediğimiz üniversite tarafı, sağ sahil dediğimiz kısım da Mudurnu güzergâhı. İçme suyu sol sahilden, üniversite tarafından alınıyor. Oradaki borularda bir eskime söz konusuydu. Tabi plansız bir durum da söz konusu. Yatırım planına alınması, sürecin tamamlanması, tadillerin yapılmasından kaynaklı bir gecikme oldu.  Burada Sayın Vekilimiz İsmail Akgül’ün de yoğun mücadelesi ve çabası vardı. Biz de burada 53. Şube DSİ Müdürümüz ve bizim de desteğimiz oldu yerelde de. Hızlı bir şekilde bu tadilatı bitirdik, bitirdikten sonra da suyu verebilme durumu gerçekleşti” dedi.

“MAKSİMUM SEVİYEDE AÇILDI”

Hafta başı itibariyle sulama suyu sorununun çözüldüğünü belirten Durak, “Pazartesi itibariyle de hem sağ sahil hem sol sahil maksimum seviyede açıldı ve Bolu ovasının şu an sulama suyu kapsamında değerlendirildiğinde hiçbir sıkıntısı yok. Köylülerimiz rahat bir şekilde sulama işlemlerini yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“TEŞEKKÜR EDEN OLUYOR VE BİZ DE MUTLU OLUYORUZ”

Durak, güzel geri dönüşler aldıklarını ifade ederek, “Pazartesi itibariyle iki hattı açtığımızda, başta muhtarlarımız olmak üzere vatandaş geri dönüş yaptı. Sosyal medyadan da İsmail Vekilimiz yazmıştı, ‘Su artık maksimum seviyede verildi, hiçbir sıkıntı kalmadı’ bilgisi olsun diye köylülerimizin ve muhtarlarımızın. Bir geri dönüş oldu tabi ki de… Arayan ve teşekkür eden oluyor ve biz de mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE