Bolu’nun önemli tarımsal ürünlerinden biri olan halk arasında Civril Ayşe olarak bilinen “Bolu Çivril Fasulyesi”, menşe adı olarak Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Bolu Bağışçılar Vakfı adına tescil edildi. Böylece Bolu’nun tescilli coğrafi işaret sayısı 5’e yükseldi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Bağışçılar Vakfı'nın girişimleri ve Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE)’ye yapılan Coğrafi İşaret Belgelerine bir yenisi daha eklenerek “Bolu Çivril Fasulyesi” koruma altına alınmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret başvurusunda ise Bolu farkını ortaya koymuş ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi işaret başvuru sayısında 12 başvuru ile ilk sırada yer almıştı. Türk Patent ve Marka Kurumu’na en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan oda unvanına sahip olan Bolu TSO başlattığı coğrafi işaret seferberliği kapsamında 12 farklı ürün için yapılan coğrafi işaret başvuruları sonuçlanmaya başlamış ve başvuru yapılan 8 ürünün daha ilana çıktığını ve beklediğini kaydetmişti Bolu TSO Başkanı Türker Ateş.

Son olarak, Bolu’nun yerel bir çeşidi olan ve halk arasında Civril Ayşe olarak bilinen “Bolu Çivril Fasulyesi” de Bolu Bağışçılar Vakfı'nın girişimleri ve Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle coğrafi işaret tesciline kavuştu. Bolu Çivril Ayşe Fasulyesi, Bolu Bağışçılar Vakfı başkanı Şerafettin Erbayram tarafından üzerinde itina ile yıllardır çalışılmış bir değerdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim