Bolu Türkiye’nin en yaşanılabilir 27. şehri oldu. Bolulu vatandaşlar Bolu’da yaşamanın avantajlarını ve güzel yanlarını anlattı.

Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Türkiye’nin yaşamak ve çalışmak için en uygun şehirleri araştırması yapan bir firma, Türkiye’nin en yaşanılası şehirlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre en yaşanılası şehirler sıralamasına İzmir birinci sıradan girerken, Eskişehir ikinci, Ankara ise üçüncü sırada yer aldı.

“BOLU’YU ÖNE ÇIKARAN ZATEN DOĞASI, GÖLLERİ”

Bolu listeye 27. sıradan sıradan girdi. Bolulu vatandaşlar Bolu’da yaşamın nasıl olduğunu yorumladı. Bolu’nun insanlarının sıcakkanlı olduğunu ifade eden Feridun Başaran, Ben ilçede yaşıyorum, gayet güzel. Doğal, yeşil… Ben İstanbul’u, Sakarya’yı falan da gezdim, Bolu’nun havası bir başka. Bolu’yu öne çıkaran zaten doğası, gölleri vesaire… Bu durumda olması gayet normal. İnsanı falan sıcakkanlı. Yani insanlar birbirini tanıyor. Yani mesela sabahtan beri 3-4 tanıdık arkadaşlar denk geldik” dedi.

“ORTA AVRUPA’NIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİ BAŞINDA”

Bolu’nun Orta Avrupa’daki en güzel şehir olduğunun altını çizen Muvafık Kılıç, “Bolu çok güzel bir şehir, ben Avrupa’yı da dolaştım. Orta Avrupa’nın en güzel şehirleri başında gelen bir şehir. Dağıyla, ormanıyla, akarsuyuyla, insan yapısıyla, son derece yaşanılabilir bir kent. 46 yıldan beri ben Bolu’dayım. Dışarıdan tanıyanlar geliyor ve burada kalıyor. Çevre kirliliğiyle ilgili eksiği var. Ormanların temizlenmesi lazım, piknikçilerin mutlaka uyarılması lazım, suların temizlenmesi lazım. Doğal kaynakların kirletilmemesi ve Bolu’nun korunması lazım. Okullarla beraber projeler hazırlamak lazım. Belediye’ye burada tabi görev düşüyor. Bolu turizm açısında önemli bir kent. Bunun da gerçekleştirilmesi için öncelikle temizlik geliyor. Bunu başka türlü dizayn etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA YAŞAMAK GERÇEKTEN AYRICALIKLI”

Bolu’nun farklı alanlarda ileri özelliklere sahip olduğunu ifade eden Sabahattin Kocadağ ise “Bolu’da yaşamak gerçekten ayrıcalıklı diye düşünüyorum. Çünkü Bolu gerçekten çok ileri ve farklı özelliklere sahip olan bir il. Örneğin şu anda araca binseniz 5 dakika sonra yeşil alana ulaşırsınız, ormana ulaşırsınız. Onun dışında Bolu’da sağlık hizmetleri olsun, eğitim hizmetleri olsun baya iyi bir noktada. Dolayısıyla Bolu’da yaşamak gerçekten ayrıcalık. Bolu’da yaşamak hakikaten herkese pek nasip olmaz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim