Şehrin 13 tarihi binasına asılan karekodlu bilgilendirme tabelalarıyla, şehir merkezini ziyaret eden turistlere Bolu’nun tarihi anlatılacak.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, seyahat turlarının şehir merkezine de gelmesini sağlamak ve tarihi noktaların tanıtılması sağlamak adına çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamda şehir merkezindeki 13 tarihi mekana, üzerlerinde karekod olan bilgilendirme tabelaları asıldı.

Tabela asılan tarihi yapılar arasında; Bolu Müzesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Yukarı Taşhan, Aşağı Taşhan, Neyzen Tevfik Kültür Evi, Orta Hamam, Sultan Hamamı, İmaret Camii, Saraçhane Camii, Kadı Camii, Tabaklar Hamamı, Gülezler Konağı ve Hükümet Konağı yer aldı.

“BİR GEZİ GÜZERGAHI BELİRLENMİŞTİR”

Konuyla ilgili bir paylaşım yapan Bolu İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “Müdürlüğümüzce yürütülen bir proje ile İlimize gelen yerli ve yabancı misafirlerin Bolu şehir merkezinde tarihi ve kültürel değerleri tanımaları ve daha fazla vakit geçirebilmeleri amacıyla “Bolu Kültür ve Tarih Rotası” adı altında bir gezi güzergahı belirlenmiştir. İlimizi ziyaret eden misafirler Bolu Müzesinden başlayarak gezi güzergahı üzerinde tespit edilen 13 tarihi yeri rehber eşliğinde veya bireysel ziyaret edebilecek, alışveriş ve yemek molaları vererek yaklaşık 3 saat şehir merkezinde zaman geçirebilecektir” dedi.

Öte yandan Bolulu vatandaşlarda, bina hakkındaki tarihi öğrenmek için tabelalar üzerindeki bilgileri okumayı ihmal etmedi.

Editör: TE Bilisim