(Haber: Emine Arzu Bayseç) - Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlıklarda Bolu’nun sorunları için  mesai harcayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Akgül, temaslarını sıklaştırdı. 

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, özellikle Tarım ve Orman Bakanlığının ilimizdeki yatırımlarını ve yapılması gerekenleri yakından takip ederek, Genel Kurul, Bütçe görüşmeleri ile Bakanlık görüşmelerinde sürekli dile getiriyor. Sorunların çözülmesi için çaba harcayan Milletvekili İsmail Akgül, dere ıslahları, gölet ve sulama kanalları onarımı konusunda müjdeli haberler verdi.

“YATIRIMLAR BİR BİR YAPILIYOR”

Milletvekili İsmail Akgül, ilimizde uzun zamandır ihale için bekleyen birçok dere ıslahının ihalesinin yapılmaya başlandığına işaret ederek, büyük çaba harcadığı Çele Barajının 2024 yatırım programı konusunda da büyük bir yol aldıklarını ve yakında müjdeli haberi vermeyi umut ettiklerini aktardı.

“BOLUMUZUN ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLARINI BELİRLEYİP ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Cumhur İttifakı hassasiyeti ile Bolu’nun sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyleyen Milletvekili İsmail Akgül; “Bolumuzun öncelikli ihtiyaçlarını belirleyip çözüme kavuşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Bolu Merkez Bahçeköy Köyü Kahyalar Mahallesi Kızılcasu Deresi ıslahı ihalesi geçen hafta yapıldı. Bolu-Merkez Demirciler Göleti ve Sulaması Onarımı ihalesini ise gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde ise Yeniçağa Hamzabey Köyü Değirmen Deresi Islahı ve Dörtdivan İlçesi Çetikören Köyü Ortaburun Deresi  ıslahı ihalesi gerçekleşecek. Aralık ayının ilk haftasında ise Merkez Ağaçcılar Köyü Gücük Deresi Membasına Sel Kapanı Yapılmasının (Büyük Gölet ) ihalesi gerçekleşecek. Bu şekilde artık her yağmur yağdığında sel ve su baskını riski oluşan derelerimizin ıslahı tamamlanmış ve vatandaşlarımız rahat bir nefes almış olacak. Burada emeği geçen tüm Cumhur İttifakı paydaşlarımıza, Sayın Bakanımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇELE BARAJI MÜJDESİ VERİLECEK”

Milletvekili Akgül, tüm Bolu'nun hasretle beklediği Çele Barajı konusunda da büyük bir yol aldıklarını da vurgulayarak; “Milliyetçi, Hareket Partisi olarak en büyük hayallerimizden bir tanesi de Çele Barajıdır. İnşallah 31 Mart seçimleri sonrası Bolu Belediyesinde emanetimizi geri alarak bu projeyi daha rahat tamamlayacağız. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın bu konudaki hassasiyeti ve mücadelemiz sayesinde Barajımızın müjdesini de Allah’ın izniyle 2024 yılında bütçe alımını sağlayarak hemşerilerimize müjdeyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE