Amasra’da meydana gelen maden patlamasının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulan araştırma komisyonunda, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de üye olarak yer aldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen faciada 41 işçi hayatını kaybetti. Türkiye’yi hüzne boğan olayın araştırılması ve benzerlerinin yaşanmasının önüne geçmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) araştırma komisyonu kuruldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan TBMM Kararı ile söz konusu komisyonda yer alacak isimler tek tek açıklandı. 21 kişiden oluşan araştırma komisyonunda AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü üye olarak yer aldı.

Araştırma komisyonuna daha önce Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, başkan olarak görevlendirildi.

Komisyonun kurulma amacına ilişkin kararda, “Bartın’ın Amasra İlçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlemesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim