Bolu’da yürütülen 4 farklı konuda rant olduğunu ve Bolu’nun doğasının zarar göreceğini aktaran Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, “Uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Hayati önem taşıyan meseleleri kamuoyu ile paylaşıp halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyunun dikkatini çekti. Bolu’da dört önemli konu hakkında yakın zamanda açıklama yapacaklarını belirten Uçar, dört konuda da kişi çıkarı ve rant durumu olduğunu ileri sürdü. Bolu’nun yeşil kalması için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Uçar, şu ifadeleri kullandı:

“BOLUMUZUN DOĞASINI KORUMAK, HALKIN SORUMLULUĞUDUR”

“Allah’ın tüm güzelliklerini bahşettiği, Atalarımızın bizlere emaneti Bolumuzun doğasını, tarım alanlarını, tarihi ve kültürel değerlerini korumak, kollamak Bolu halkının en öncelikli meselesi ve sorumluluğudur.  Eğer bu sorumluğu göz ardı edersek gelecek nesiller üzerinde büyük bir vebal taşırız.  Bolu'nun tarihi mirası, doğası ve tarım alanları ile ilgili verilecek kararlarda halkın görüş ve hassasiyetleri dikkate alınmalıdır. Özellikle doğamız ve tarım alanlarımız özel yararlara feda edilmemelidir.”

“DUYARLI OLMAZ İSEK AYNI KADERİ PAYLAŞIRIZ”

“Yöneticiler her tasarruflarında önce tarihi mirasımızı, emanetin korunmasını, havanın, suyun, yeşilliğin tarım alanlarının zayi edilmemesini düşünmek durumundadırlar. Geleceğimizi ilgilendiren değerlerimizin korunmasında kayıtsız kalırsak kendi sonumuzu hazırlamış oluruz.  Coğrafi yapısı Bolu’ya benzer olan Bursa; 1980'li yıllarda ‘Yeşil Bursa’ diye anılan bir ilimizdi. Halkının duyarlı olmayışından Bursa şimdi ‘Gri Bursa’ diye anılıyor. 2022 yılı OECD verilerine göre bu güzel şehirde her yıl en az 30 bin vatandaş hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Eğer bizler de duyarlı olmaz isek yarın aynı kaderi paylaşırız.”

“MESELELERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞIP HALKIMIZI BİLGİLENDİRECEĞİZ”

“Doğayı katleden rantçılar, insanoğlunun geleceği ve sağlığı konusunda maalesef umursuzca davranıyorlar. Ben o paranın çevreden ve insan sağlığından daha önemli olduğunu düşünenlere; ‘Nefeslerini tutarak paralarını saymalarını’ öneriyorum.  Bu minvalde Bolumuzun geleceğini etkileyecek dört önemli konu var ve tamamı Bolu’nun doğasını ve ekosistemini etkileyecek konular. Uzantıları da ranta dayanıyor yazık ki! Bolu Platformu olarak konularının uzmanı ve teknokrat arkadaşlarımız ile uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Önümüzdeki günlerde bu hayati önem taşıyan meseleleri kamuoyu ile paylaşıp halkımızı bilgilendireceğiz. ‘Hayırlı işlerde lokomotif, şer işlerde fren’ olacağız.”

Editör: TE Bilisim