(Haber: Oğuzhan EKE) - SOL Parti Bolu İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarına, “Tarikatlarınızı okullardan kovacağız” diyerek tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Türkiye gündemine düşen açıklamaya ilişkin SOL Parti Bolu İl Başkanlığı, yazılı bir basın açıklaması ile tepkisini gösterdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ GASP ETTİRMEYECEĞİZ”

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe görüşmelerinde, bakanlığının tarikat ve cemaatlerle 10 protokol imzaladığını açıkladı. Tekin ve iktidar sahipleri bir kurbağa misali kabararak gururla savundukları tarikatları kirli suç şebekelerinden, din istismarı sömürü ve rant karanlığından başka bir şey değildir. Çocuklarımızı bu tarikatlara teslim etmeyeceğiz. Şimdi ÇEDES ile öğrenciler Diyanet’e, okullar tarikatlara ve gericiliğe teslim edilmeye çalışılıyor.  ÇEDES projesi ile, imamlar cübbeleriyle, sarıklarıyla okullara girecek. ÇEDES, laikliğin birikimlerinin yok edilmesinden yeni bir evre olarak fiili şeriat rejiminin kurumsallaştırma adımlarından birisidir.”

“Laik ve bilimsel eğitimi gasp ettirmeyeceğiz! Yaşamın her alanındaki yasak ve gerici kuşatmaya karşı, laiklik için direnelim! ÇEDES, Türkiye’nin bazı pilot şehirleri ile beraber son olarak Kırklareli ve Tekirdağ’da da uygulanmaya başladı. SOL Parti, Kırklareli ve Tekirdağ’dan başlayarak ülkenin dört bir yanında ÇEDES’e karşı mücadeleyi örgütlemeye kararlıdır. Tarikatlarınızı okullardan kovacağız!”

Editör: Oğuzhan EKE