Teknoloji, alkol, sigara ve her türlü bağımlılıkla mücadele konusunda toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması, sağlık risklerinin ve sosyal risklerin önlenmesi, tutum ve davranış değişikliğinin sağlanması amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası alanda güncel gelişmelere uygun çalışma, etkinlik ve projeler yaparak bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla kurulan Uyuşturucu Maddesiz Yaşam Derneği (UMAY) Derneği Bolu’da faaliyete geçti.

Haber: Aslı Akış

Teknoloji ve her türlü madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında adını yaradılıştan köklerini şanlı tarihinden gücünü büyük Türk Milletinden alan Umay Derneği Bolu’da da çalışmalarına başladı.

“HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

UMAY Derneğinin kuruluş aşamasından ve amaçlarından bahseden UMAY Derneği Başkanı Prof. Dr. Dündar Yener, “Uyuşturucu ve bağımlılık yaratan maddelerin kullanımının dünyada ve ülkemizde artmasına bağlı olarak Bolu'da Valimiz Sayın Erkan Kılıç’ın önerisi doğrultusunda gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik bağımlılığın birey, aile ve toplum düzeyindeki zararlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yani her türlü bağımlılıkla mücadele etmek adına bir dernek kurulması için bu yıl Mayıs-Haziran aylarında çalışmalara başlamıştık.” Dedi.

YENER, DERNEĞİN AMAÇLARINDAN BAHSETTİ

Yener, derneğim kuruluşuyla ilgili de bilgiler aktararak; “Bilindiği üzere bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, inancımızda zararlı alışkanlıkların, bağımlılığın yeri yoktur. Bu noktada bizim öz kültürümüzden esinlenen bir ad belirlemek için, konuyla yakından ilgilenen oğlum Göktuğ'un görüşlerini sordum. Derneğin amaçlarına yönelik, Umay adının çok uygun olacağını, kültürümüzdeki Umay Ana motifinin koruyucu rolü göz önünde bulundurularak, bağımlılığı olan bireylerin bu alışkanlıklardan kurtulması, sahip çıkılması ve bundan sonra da topluma kazandırılması, ayrıca bu maddeleri kullanmayanların da korunması amacına yönelik olarak bu adın uygun olduğunu belirtmişti.  Derneğimizin logosundaki yukarı dönük Hilal Kızılay’ı ve Yeşilay'ı çağrıştırmakta, sonda bulunan Y harfi de; bağımlı olanları bu durumdan kurtarmayı ve sonrasında tekrar kullanmaması için sahiplenmeyi, kullanmayanları ise korumayı, dolayısıyla herkesi özellikle gençleri Umay Ana şefkatiyle kucaklamayı temsil etmektedir. Logoda kullan Türk mavisi rengiyle yine kendi öz kültürümüze yapılan bir atıf olarak bizim değerlerimizde bağımlılığın yerinin olmadığına dair mesaj vermek istedik.” İfadelerini kullandı.

“PROJELERİMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Bağımlılıkla mücadele noktasında önemli projeleri gerçekleştireceklerine vurgu yaparak; “Bundan sonraki süreçte bir sivil toplum kuruluşu olarak Bolu’da bağımlılıkla mücadele noktasında Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte çok güzel faaliyetler ve projeler yaparak bu konuyla ilgili çalışmalarımızı gönüllü olarak hayata geçireceğiz. Bu vesileyle Uyuşturucu Maddesiz Yaşam Derneğimizin ilimize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyor, Valimiz Sn. Erkan Kılıç'a bağımlılıkla mücadele konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve çalışmalarımıza olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim