Bolu’da kişinin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Biz, büyük bir aileyiz" temalı yürüyüş düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Kamera: Burhan Yeşiltaş

Yürüyüşe; Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, İl Müdür Yardımcısı Timuçin Erem, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü personeli, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı okular, kreşler,  şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, koruyucu aileler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla birleşmiş milletler genel kurulu tarafından 1993 yılında alınan bir kararla her yılın 15-21 Mayıs tarihleri aile haftası olarak kutlanıyor. Aile Haftası kapsamında Bolu’da da “Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde ‘Dev Türk Bayrağı’ ve “Biz Büyük Bir Aileyiz” yazılı pankart taşıdı. Demokrasi meydanında başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunca devam eden kortej Anıtpark’ta son buldu.

“AİLE KURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ TEMEL AMACIMIZDIR”

Yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin; “15-21 Mayıs Aile Haftası nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak benimsediğimiz “ Biz Büyük Bir Aileyiz “ ilkesiyle ailenin önemini vurgulamak adına burada bir arada toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

“İNSANLIK AİLE İLE BAŞLAR”          

İnsanlığın aile ile başladığına da işaret eden keskin; “Aile insanların doğup büyüdüğü, geliştiği, yetiştiği ve terbiye gördüğü hayat okuludur. Aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi bizlere ilk öğreten toplumumuzun temel taşıdır” diye konuştu.

“TOPLUMLARIN TEMELİ AİLE, AİLENİN TEMELİ DE SEVGİ, SAYGI VE SAADAKATTİR”

Keskin, toplumun en güçlü yapı taşının aile olduğunu vurgulayarak; “Toplumların temeli aile ailenin temeli de sevgi, saygı ve sadakattir.  Bu değerleri içinde barındıran aile, vatana ve millete hayırlı nesiller yetiştirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun inşa edilmesine katkı sağlayacaktır. Aile ne kadar sağlam olursa toplum o derece güçlü temeller üzerine kurulmuş olur.

Aile Haftası vesileyle toplumumuzun en önemli yapı taşı olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini diliyor. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından ‘Biz büyük bir aileyiz’ temalı yürüyüş, aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim