Kaşif Çocuklar Orman Atölyesi Bolu’da açıldı. Çakmaklar Çamlığında hizmet veren orman okulunda çocuklar; toprakla, bitkilerle ve hayvanlarla iç içe oynayacak, keşfedecek ve öğrenecek.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu’da ilk olan ‘Kaşif Çocuklar Orman Atölyesi’ Çakmaklar Çamlığında açıldı. Sadece hafta sonları açık olan orman okulu 2 ile 14 yaş arası çocuklara güçlü öğretmen kadrosuyla hizmet verecek.

‘Kaşif Çocuklar Orman Atölyesi’ kurucusu Hanife Öztürk, Orman okulu yaklaşımının; ormanlık alanda gerçekleştirilen, serbest oyun odaklı fakat zaman zaman içerisinde yapılandırılmış etkinliklerinde yer alabildiği, yaparak, yaşayarak, keşfederek öğrenmenin yer aldığı bir eğitim yaklaşımı olduğunu söyledi.

Orman okulunun; oynamayı, keşfetmeyi ve risk almayı destekleyen uzun vadeli bir program olduğunu altını çizen Öztürk, “Orman okulu; doğal bir ortamda öğrenenlerden ilham alan, uygulamalı deneyimler yoluyla güven ve benlik saygısı geliştirir. Dünya ile derin ve anlamlı bir bağlantıya ve bir öğrencinin dünyaya nasıl uyduğuna dair bir anlayışa ilham verir. Riske yaklaşımımız; öğrencilerin dünyadaki sorunları çözerek özgüven ve direnç geliştirerek yeteneklerini sürekli olarak geliştirmeleri anlamına gelir.” dedi.

ÇOCUKLARIN BÜTÜNSEL GELİŞİMİ DESTEKLENİYOR

Öztürk, yapılan aktivitelerin çocuklar gelişimini desteklediğini belirterek, “Orman okulunda gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlik ve aktiviteler öğrencilerin Bütünsel Gelişimini desteklemektedir. Bütünsel gelişimler; fiziksel gelişim, duygusal gelişim, zihinsel gelişim, sosyal gelişim, dilbilgisel gelişim ve ruhsal gelişimdir. 40 kat hızlı ve kalıcı bir öğrenme süreci gerçekleştirilmektedir. Orman okulu, düzenli oturumlarla bütünsel büyüme fırsatları sunan, çok merkezli, iham verici bir öğrenme sürecidir.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZIN HAYATLARINA DAHA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPMASINA İZİN VERİN”

Orman okulunun çocuklara faydasını anlatan Hanife Öztürk, “Orman okulu, oynamayı, keşfetmeyi ve risk almayı destekleyen uzun vadeli bir programdır. Çocuklarınızın hayatlarına daha güçlü bir başlangıç yapmasına izin verin. Çocuklar orman okuluna ne kadar düzenli giderlerse o kadar çok faydalarından bahsedilir. Orman eğitimi alan çocuk; koordinasyon, denge, çeviklik gibi kas becerileri ile diğer çocuklara göre daha gelişmiştir. Daha az hastalanır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu azalttığı tespit edilmiştir.  Kortizol stres hormonu seviyesi daha sağlıklıdır.” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ HAVA YOKTUR, DOĞRU GİYİNMEK VARDIR”

Son zamanlarda çocukların adeta cam bir fanusta yaşadığını söyleyen Öztürk, “Her hava koşulunda uygun kıyafet seçenekleri ile her hafta orman okulu etkinliklerimiz gerçekleşmektedir. Orman Okulu; Danimarka, Finlandiya, İsveç gibi kuzey ülkelerinde çok yaygındır. “Kötü hava yoktur, doğru giyinmek vardır” görüşü tam olarak oturmuştur. Ama bu görüş maalesef ülkemizde daha oturmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim