Bolu'dan Adıyaman'a uzanan bir çift mor eldivenin hikayesi bu. Türk Kızılay Gönüllüsü Barış'ın Ahde vefası…

Haber: Aslı Akış

1999 depremini yaşadı Barış Acar.  3 yaşındaydı o zamanlar. Hafızasında kalanları anlatırken, gözleri doldu sesi titredi. Kendisine uzatılan yardım elini unutmadı “mor bir eldiven verilmişti” diyerek Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen iki büyük depremin haberini alır almaz koşa koşa Adıyaman’a gönüllü olarak gitti vefa borcunu ödemek istediğini söyledi.

Aynı afeti yaşadığı için buradaki insanların neler yaşadığını bildiğini ve anladığını dile getiren Acar, Adıyaman’da tanıklık ettiği bir olayı sesi titreyerek anlattı.

“O MOR ELDİVENİN BORCUNU ÖDEMEYE GİTTİM”         

Geçmişe dönük yaşadıklarını ve deprem bölgesinde yaşananları anlatan Barış Acar, vefa borcundan bahsederek; “Kızılay gönüllüsüyüm. 1999 depreminde 3 yaşındaydım. O deprem sonrasında bize de yardımlar gelmişti. ‘Bir mor eldiven’ verilmişti bana. Bir vefa borcum vardı. O mor eldivenin vefa borcunu ödemeye gittim. O zaman çok küçüktüm. Bir yardım arabası gelmişti. Sivil bir arabaydı. Kızılay belki de AKUT. Oradaki abi özellikle bana atmıştı o mor eldiveni. Ben istemiştim. Küçük bir çocuk olduğum için insanlardan yanaşamamıştım arabanın yanına. O abinin yüzünü bile hatırlamam ismini bile bilmem. Ama o an unutulmuyor. Şunu da belirteyim; öyle bir el uzatılmasaydı da ben yine oraya gidip yardıma ihtiyaç duyanlara yine o eli uzatırdım” ifadelerini kullandı.

“BİZ DE BİR YARDIM ELİ UZATMAYA ÇALIŞTIK”

Acar,  6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından bütün STK’lara başvuru yaptığına ve deprem bölgesinde gönüllü olarak çalışmak istediğine vurgu yaparak;  “Depremi duyduğumda ben çok üzülmüştüm. Bütün sivil toplum kuruluşlarına form bırakmıştım.  Ben bütün hepsine başvurdum. Beni Kızılay'dan çağırdılar. Kızılay'dan gitmek nasip oldu. Adıyaman'a gittim. Adıyaman'ın merkezine, valilik binasının karşısına Kızılay çadırı kurulmuştu. Orada ihtiyacı olan insanlara biz de bir yardım eli uzatmaya çalıştık. Yaklaşık bir haftaya yakın Adıyaman’da bulundum” şeklinde konuştu.

“YAŞADIKLARINI KOLAYCA ATLATABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Deprem bölgesindeki insanların yaşadıklarının zorluğuna işaret eden Barış Acar;  “Orada insanların hikayelerini dinliyorsun, yardım ederken etkileşim haline geçiyorsun. Hiç unutamayacağım bir anı paylaşmak isterim. Bir ablamız geldi yanımıza çocukları ve abisi ölmüş. Abisinin ikiz çocuklarına o bakıyordu. Hikayesini anlatırken o kadar etkilenmiştim ve duygulanmıştım ki gerçekten çok zor. Oradaki insanların yaşadıkları hiç kola değil. Üzerlerinden ne kadar zaman geçerse geçsin kolayca atlatabileceklerini düşünmüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim