(ÖZEL HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, Trendyol 1.ligin 20.haftasında deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacak. Zorlu karşılaşmaya geçtiğimiz yıl hafızalara kazınan hakem yönetecek. Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamada Şanlıurfaspor maçını Trabzon Bölgesi A Klasman Hakemi Furkan Aksuoğlu yönetecek.

Furkan Aksuoğlu, 2022-2023 futbol sezonunun 3.haftasında oynanan Boluspor-Altınordu maçını yönetmişti. Aksuoğlu maçta 7 kez VAR’a gidip 3 defa penaltı noktasını göstermişti.

Hakan Bilgiç’ten yılın golü

Boluspor karşılaşmaya iyi başlayıp maçın 36.dakikasında Altınordu karşısında Hakan Bilgiç’in attığı golle 1-0 öne geçmişti. Bu gol aynı zamanda 1.ligde 2022-2023 sezonunun yılın golü seçilmişti.

Balde penaltıyı kaçırdı

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise, Bolu Atatürk Stadyumunda futbol sahalarında görülmemiş olaylar yaşandı. Boluspor maçın 76.dakikakasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Balde topu dışarı gönderdi. Bu pozisyonda Boluspor skoru artırma şansını elde edemedi.

Ahmet İlhan skoru eşitledi

Mücadelenin 85.dakikasında ise bu kez maçın orta hakemi Furkan Aksuoğlu, tartışmalı bir karara imza attı. Aksuoğlu’na, topun Onur Ulaş’ın koluna çarptı belirtilerek, VAR’a çağrıldı. Ardından Aksuoğlu penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Ahmet İlhan Özek skoru 1-1’e getiren golü kaydetti.

2-209

Bregu’da penaltıyı kaçırdı

Karşılaşmanın bu şekilde bitmesi beklenirken bu kez maçın uzatma anlarında Boluspor penaltı kazandı. Altınordu defans oyuncusunun çizgide eliyle topa müdahale etmesi sonrası yine Bolu’da VAR protokolü devreye girdi. Maçın hakemi Furkan Aksuoğlu, bir daha penaltıya gitti. Topun başına geçen Bregu’nun şutunu kaleci ayaklarıyla kurtardı.

1-227

Bu kez sahne Akbaba’nın

Furkan Aksuoğlu maçın son dakikasında yine sahneye çıktı. Aksuoğlu, maçın 90+5.dakikasında Naby’nin Altınordulu Şeref Özcan’a ceza sahası içinde yaptığı harekete ise tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada yine topun başına geçen Ahmet İlhan’ın şutunu Çağlar Şahin Akbaba kurtardı. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.  

3-172

Herkesi çileden çıkardı

Maç içinde birçok tutarsız karar veren Trabzon Bölgesi A Klasman Hakemi Furkan Aksuoğlu, Bolu Atatürk Stadyumunda bulunan herkesi çileden çıkarmıştı. Aksuoğlu, büyük güvenlik önlemlerinin ardından yardımcılarıyla birlikte soyunma odasının yolunu tutmuştu.

Geçtiğimiz yıl klasmanı düşürülüp tekrar yükseltilmişti

Furkan Aksuoğlu, geçtiğimiz yıl devre arasında MHK tarafından klasman düşürülüp bu yıl ise tekrar klasman yükseltilmişti. Aksuoğlu, bu yıl 2.kez 1.lig maçı yönetecek.

Furkan Aksuoglu 1650020219

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ