Bolu Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’ya 58 yeni doktor ataması gerçekleştiğini söyledi. Demirkol; “1 Anestezi Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 3 Diş Hekimimiz, 1 Çene Cerrahisi Uzmanı geri kalanda pratisyen doktorlarımız olmak üzere Bolu’da birkaç hekim dışında açıkçası çok ciddi bir eksiğimiz kalmadı. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayıp Bolulu vatandaşlarımız hizmetine sınmak istiyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu'ya 7 Uzman Hekim ve 51’i pratisyen olmak üzere toplam 58 hekim ataması yapıldığını ifade eden Demirkol, Bolu’nun birinci basamak hizmette ciddi manada bir eksiği kalmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklerin olduğunu ve acillerde var olan hekim sayısının arttığını belirten Bolu Sağlık İl Müdürü. Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Bolu’ya bu atama döneminde toplam 58 doktorumuz atandı. Bu 58 doktorumuz içinde 1 Anestezi Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 3 Diş Hekimimiz, 1 Çene Cerrahisi uzmanı geri kalanda pratisyen doktorlarımız. Özellikle acillerimizi pratisyen açısından güçlendirmek istiyoruz. İlçelerimiz, toplum sağlığı merkezlerimizde ve koruyucu hekimlik anlamında ciddi ihtiyacımız olan bir sayı idi. Bolu’yu desteklerdiler ve bu sebeple de özellikle acillerimizde de var olan hekim sıkıntımız şu anda tamamen bitmiş durumda. Çene cerrahisi bizim için çok önemliydi o da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde başladı. Özellikle acilde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizde biliyorsunuz Çocuk uzmanımız ile Kadın Doğum Uzmanımız nöbetteler. En ufak bir müdahalede oradalar. Bu destek bundan dolayı çok önemli idi. Şu andan Bolu olarak birkaç hekim dışında açıkçası çok ciddi bir eksiğimiz kalmadı. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayıp Bolulu vatandaşlarımız hizmetine sunmak istiyoruz. Bu vesile ile sağlık bakanlığımıza ve destekleri için sayın valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“112’NİN YÜKÜNÜ AZALTTI”

Muhammed Emin Demirkol, ilçelerde sağlık hizmetinde iyi bir noktaya gelindiğinin altını çizdi. Demirkol; “Bolu’yu özellikle biz merkez olarak değil ilçelerle beraber düşünüyoruz. Göreve geldiğimizde ilçeleri hareketlendirme noktasında ciddi bir çalışmada bulunduk. İlçelerimizde şu anda Göynük, Mengen ve Yeniçağa’ da 24 saatlik laboratuvar hizmetine geçtik. Akşamları oradan buraya olan sevkleri 112’nin yükün azalttı. Sağlık birbirine zincirleme giden ve aktif her an uyanık olmamız gereken bir hizmet. Bu sektör içerisinde eğer ilçeleri hareketlendirmez iseniz Bolu merkeze acil yükü ve 112’lere de bir hizmet yükü oluyor. Bu kez de gerçekten ihtiyacı olan hastalara da 112 Acil’in ulaşımı, acildeki yoğunluğun da doğru yönetimi açısından da ciddi sıkıntılara sebep oluyordu. Bu yüzden Göynük, Mengen’de bunu aktif hale getirdik. Yeniçağamız da Radyoloji cihazımızı getirdik” eklinde konuştu.

SEBEN’DE RADYOLOJİ CİHAZIMIZI KURDUK”

Seben’de yeni bir radyoloji cihazı olduğunun müjdesini veren Demirkol; “Seben’de de Radyoloji cihazımızı kurduk. Seben’de de gündüz ve ya çok acil durumlarda da akşam icapçı tarzında bir film çekilmesi gerektiğinde oradaki doktorumuz grafiğini çekerek hastanın sevkini azaltmış olacak. Böylelikle şu anda röntgen cihazımız olmayan sadece Dörtdivan ve Kıbrıscık kaldı. Yakın zamanda inşallah imkânımız olursa buraları da destekleyeceğiz. Bu arada Yeniçağa, Göynük’e yeni bir Aile Hekimi Uzmanımız atandı ve Mudurnu’ya Dâhiliyeci ile yeni bir Aile Hekimi Uzmanımız başladı. İlçeleri ne kadar hareketlendirirsek Bolu Merkez’in yükünü o kadar hafifletiriz” ifadelerini kullandı.

“EN GÜZEL SAĞLIK HİZMETİNİ SUNMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”      

Konuşmasının devamında yılsonuna kadar yeni aile hekimlikleri açılacağını ifade eden Demirkol; “Devam eden 12 tane binamız var. İnşallah Çaydurt Toplum Sağlığı ve Hekimliği merkezi bitmek üzere. Böylelikle Çaydurt’ta da haftanın bir günü en azından uzman desteği sağlayacağız. Dörtdivan Toplum Sağlığı Merkezimiz 1 ay içerisinde açılıyor. Karacasu’daki Toplum Sağlığı Aile Hekimliğimiz bitti hizmete başlayacağız. Doğancılardaki Aile hekimliğimiz tamamlandı depomuzu oraya taşıdık. Böylelikle artık Bolu’nun birinci basamak hizmette ciddi manada bir eksiği kalmamış oldu. Bu yılsonuna kadar bunları da hizmete açmak istiyoruz ve Aile hekimliklerimizden başlayarak üniversite hastanemize kadar ciddi manada sağlık hizmetini en güzel şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim