Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu ziyaretleri kapsamında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’na katılım sağladı. Metin; “Memleketimiz ve ülkemiz için değer üretmenin, emek harcamanın gururu içerisindeyiz.” dedi.

Özel HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası nisan ayı meclis toplantısı meclis başkanı Halit Ergül başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya iştirak eden Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ve Meclis Başkanı Halit Ergül’e misafirperverlikleri için teşekkür etti.

“SAYIN BAKANIMIZ ODAMIZIN BELLİ NOKTAYA GELMESİNDE DESTEK VERDİ”

Toplanın açılış konuşmasını yapan Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş; Fatih Metin’e Bolu TSO’ya vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür ederek; “Biliyorsunuz ticaret ve sanayi odaları siyaset merci değil. Özellikle bizler üyelerimizin sorunlarını, birikimlerini, problemlerini bir meslek örgütü olarak, çatı kurum olarak; sorumlulara, hükümete iletmek zorundayız. Hem bireysel hem de sektörel bazda bütün sorunların çözüm noktası hükümeti. Bu noktada ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde Sayın Bakanımdan gerçekten çok faydalandım. Hem problemlerimizin hem üyelerimizin problemlerinde hem ticaret odamızın problemlerinde hem ticaret odamızın belli bir noktaya gelmesinde inanılmaz destek verdi.” şeklinde konuştu.

“BOLUMUZA VERDİĞİ HİZMETLERİ HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Ateş, Fatih Metin’in daha güzel görevlerde Bolu’ya yine hizmet edeceğini temenni ederek; “Ben bu taraftan bakıyorum, memleketimize verdiği hizmetleri biliyoruz, Bolu’muza verdiği hizmetleri biliyoruz. Uzun bir dönemdir çeşitli bakan yardımcılıkları yaptı, büyük efor sarf etti. Ailesinden, özel hayatından, hobisinden vazgeçerek bu görevi üstlendi. Ticaret ve sanayi odamıza büyük katkıları geçmişti. Bakanımızı bugün de meclisimize davet ettik, kırmadı geldi. Şahsıma, odama, memlekete gösterdiğiniz hizmetlerden, yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hakkını helal et diyoruz. Umut ediyorum ki ben devamının da olabileceğini düşünüyorum, çünkü çok başarılı bir bürokratımız. Bundan sonra daha güzel görevlerde yine memlekete yine Bolu’muza hizmet eder” dedi.

TSO BOLU’NUN EN KÖKLÜ, EN GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TSO’nun Bolu’nun en köklü sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekerek; “Ticaret ve Sanayi Odası bizim evimiz gibi. Her katıldığımda toplantı, pozitiftir. Memleketimize, ülkemize çok önemli bir paydaştır Ticaret ve Sanayi Odası. Bolu’nun en köklü, en güçlü sivil toplum kuruluşu. Her alanda sorumluluk anlayışıyla hareket ediliyor. Bundan dolayı da Türker Başkan’ın şahsında herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BOLU’YA ADIM ATTIĞIMDA O VEFAYI HEP HİSSETİM”

Metin, memlekete ve Bolu için hangi görevde olursa olsun fayda sağlayacağı sözünü vererek; “Allah razı olsun, makamlar geçici. Hayat geçici… Dolayısıyla arkada hoş bir seda bırakmak önemli. Biz de geçici olanlardan bir tanesinde Cuma günü itibariyle görev sonlamış oldu. Memleketimiz sayesinde, Bolu sayesinde hem il başkanlığı hem milletvekilliği hem 4 bakanlıktaki görevimizi de sonlandırmış olduk. Ama ben her defasında, Bolu’ya adım attığımda o vefayı hep hissetim. İl başkanı olsak da milletvekili olsak da bakan yardımcısı olsak da her buluşmamızda her toplantımız sonrasında ben o vefayı hep gördüm. Bu hazzı yaşamaktan da gurur ve onur duyuyorum. Özellikle Başkanımızın sarf ettiği sözlere layık olmak için canla başla çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Memleketimiz için Bolu’muz için ne görevde olursak olalım inşallah o faydayı sağlamak için gece gündüz çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

METİN, SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkileri, gıda talebine dayalı üretim artışı, tarımsal üretim ve destekler, iklim değişikliği sözleşmesi ve çalışmalar, Dünya ve Türkiye’deki gübre fiyatları, bitkisel üretim, işlenmeyen tarım araziler, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı, hayvansal üretim, su ürünleri, gıda kontrol faaliyetleri, gıdanı koru kampanyası, kırsal kalkınmalar, tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri, coğrafi işaretli ürünler, orman yangınları, su kaynakları, kanatlı sektörü, üretim havzaları konu başlıklı sunum gerçekleştirdi.

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Sunum sonunda Fatih Metin’e TSO Başkanı Türker Ateş ve Meclis Başkanı Halit Ergül tarafından hediye takdim edildi.

Editör: TE Bilisim