AK Parti MKYK’da Siyasi Erdem ve Etik Kurulu 2. Yedek Üyesi olarak listede yer alan AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, teşkilatı ile gurur duyduğunu söyledi. Aydın, “Orada aslında benim ismimin çok önemi yok. Orada Bolu olarak anılmaktan, Bolu’yu temsilen o listede olmaktan son derece gurur duydum.” dedi.

Haber: Onur KAYNARCALI

Bolu AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. MKYK’da Siyasi Erdem ve Etik Kurulu 2. Yedek Üyesi olarak listede yer alan Aydın, kongreden önceki gece ve kongre sürecinde yaşadıklarını anlattı.

“BOLU’YU TEMSİLEN O LİSTEDE OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYDUM”

Listeye girmesinin kendisinden çok Bolu olarak anılmaktan gurur duyduğunu belirten Aydın şunları söyledi; “Bu bizim için de büyük bir sürpriz. Bir akşam evvel gece 12’de genel merkez kadın kolları başkanımızdan bir mesaj geldi. Bizim de ismimizin genel merkeze verildiğini, bu listede değerlendirilmesi istendiği söylendi. O kadar bilmiyordum ki olayı, tekrar mesaj attım. ‘Başkanım ben Bolu Kadın Kolları Başkanıyım bu mesaj doğru yere mi geldi?’ dedim. Evet, ‘sana geldi bu mesaj doğru’ dedi. Orada çokta ümitli davranmadım çünkü çok ciddi bir teşkilat AK Parti Teşkilatı. Biz bu yolda öyle olsun böyle olsun diye bir çaba da sarf etmemiştik. Dolayısıyla o kişilerin arasına girebilme ümidim de çok yoktu işin aslı. İl Başkanım aslında biliyormuş ama o bana söylememiş. Kongreye gittiğimizde bize listeleri gönderdiler. Listelere baktım ismimiz var. İl Başkanıma gösterdim, sizsiniz dedi. Ama ben o saatten sonra gördüğüm herkese teyit ettirdim bu ben miyim diye. Orada aslında benim ismimin çok önemi yok. Orada Bolu olarak anılmaktan, Bolu’yu temsilen o listede olmaktan son derece gurur duydum.”

“TEŞKİLATIMIZ İLE ÇOK BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”

Aydın daha sonra bu başarının bireysel olarak elde edilmesine imkânı olmadığını, bu yolda kendisine destek verenler için; “Bu iş, bir teşkilat işi. Biz teşkilat ile yürüyoruz ve teşkilat ile bir yere gidebiliyoruz. Ben bu işi yaptığım andan itibaren arkamda çok sağlam bir AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı var. Bunu gönülden söylüyorum. İnanılmaz duygular ile hiçbir beklentileri olmadan çalışıyorlar. Bir davaya inanmış olmanın masumiyeti ile çalışıyorlar. Şahıs olarak baktığınız zaman bir başkanın tek başına yürümesine, bir başarı elde etmesine imkân yok. Onlar bana bu süreçte inanılmaz destek verdiler her zaman yanımda oldular. Ben başta AK Parti İl Başkanım olmak üzere, Vekillerime, Belediye Başkanıma, bu süreci doğru sağlıklı yürütebilmeme imkân sağlayan bütün teşkilatımız ile çok büyük gurur duyuyorum.” dedi.

“BİR KADININ YIKILMADAN, DİMDİK AYAKTA DURABİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın bir kadın olarak buralara gelmesinde desteği olan kadın kollarına teşekkür edip şu ifadeleri kullandı;

“Açık gönüllülükle söylüyorum siyaset benim hep içimde olan bir şey. Hep yapmak istediğim. Mesleğimiz icabıyla da zaten avukatlarda genelde böyle bir istek oluyor. Daha çok farklı yerlerden de bakabiliyoruz olaylara. Ben bu isteğimi zamanla şununla birleştirdim. Hayat insana olumlu, olumsuz çok şeyler yaşatabiliyor. Hayat sizin üzerinize geldiği zaman bir kadının yıkılmadan, dimdik ayakta durabilmesi çok önemli. Çünkü siz ayakta durursanız, aileniz de sizinle birlikte ayakta duruyor. Bir kadının siyaseten başarısı çok önemli değil, hayata karşı bakış açısı çok önemli. Hayatta eğer siz dik durabiliyorsanız, karakterli ve şahsiyetli durabiliyorsanız, o zaman zaten hayat önünüze iyi insanlar çıkartıyor. Nasibe inanıyorsanız bir şekilde nasibiniz gelip sizi buluyor. Siyaset kim ne derse desin kesinlikle nasip işi. Rabbim eğer bir şey nasip ettiyse tüm dünya da karşınızda dursa, o sizin önünüze geliyor ama herkes sizin yanınızda da olsa rabbim nasip etmezse kesinlikle önünüze gelmiyor. Kadınların önlerinde, üzerlerinde bir camdan tavan var. Biz de buna karşılık şunu söylüyoruz. Biz kendimizi bir karıncaya benzetiyoruz ve Mekke’ye doğru yola çıktık. O yolda azimle ilerliyoruz. Sabırla ilerliyoruz. Belki ağır ağır gidiyoruz ama ben bu gün buraya geldiysem eminim başka bir kadın, adının ne olduğu, kim olduğu hiç önemli değil.”

“ADAMLIK BİR CİNSİYET MESELESİ DEĞİLDİR”

Adamlığın cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesi olduğunu belirten Aydın;

“Adamlık cinsiyet meselesi değildir. Şahsiyet meselesidir. İşte o adam gibi adam bir kadın mutlaka çok daha iyi yerlere gelecektir. Rabbim kime neyi nasip ettiyse, gönlünde ne varsa inşallah onu nasip eder. Ben bir kadın olarak buraya kadar geldim. Rabbim herkesin önünü açsın, iyi günler göstersin. İnşallah kadınlarımızın nasibi kısmeti bol olsun. Ben kadınların bu hayatta, siyasette ve sosyal ilişkilerinde her şeyi hak ettiklerine inanıyorum. Bolu kadınlarının özelinde bakarsak bize gerçekten çok büyük destek veriyorlar, kapılarını ve gönüllerini açıyorlar. Her bir Bolulu hanıma çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Arzu Aydın daha sonra kendisi ile çalışan AK Kadınların özellikle eşlerine ve çocuklarına, bu yolda yürürken verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim