Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ara seçim formülüne ilişkin, “Net bir bilgi verelim. Artık ben erken seçimin de ara seçimin de boş tartışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ara seçim formülüne ilişkin Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, değerlendirmede bulundu. HaberTürk’te yayımlanan Para Gündem programında konuşan Siyaset Bilimci Şahin, ara seçim tartışmasını “boş” olarak yorumladı.

2022 YILINDA SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNMEYENLERDENİM”

2022 yılında seçim olacağını düşünmediğini de belirten Şahin, “Orada da net bir bilgi verelim. Artık ben erken seçimin de ara seçimin de boş tartışma olduğunu düşünüyorum. Çünkü Anayasa gereği ara seçim her seçim döneminde bir defa yapılıyor. Ya seçimden 30 ay geçmesi gerekiyor veya bir yıldan az zaman kalmışsa ara seçime gidemiyorsunuz. Zaten seçim süreci konuşuluyor şu anda. Seçim süreci konuşulurken kalkıp ara seçim yapalım falan bu defa miller der ki, ‘Ya ben ne ile uğraşıyorum, siz ne ile uğraşıyorsunuz?’ Siyasi partilere maliyetinin de olacağını düşünüyorum. Olumlu bir şey olacağını düşünmüyorum. Ben 2022 yılında seçim olacağını düşünmeyenlerdenim” dedi.

Editör: TE Bilisim