Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır, katırcılar hanı, çöp bidonları ile kavşaklar hakkında gördüğü ve çözüm üretilmesi gerektiği konuları Bolu Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları 1. Oturumunda söz alarak,  meclis kürsüsünden paylaştı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları 1. Birleşimi Başkan Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Kırık çöp kutularının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Çakır, katlı otopark çalışanlarının maaş alamadığını ve mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi, Katırcılar hanının durumuyla ilgili gelişmeyi de sordu.

“ÇÖP KUTULARINA ÇÖZÜM BULALIM”

Eski yönetimden kalan çöp kutularının pek çoğunun kırıldığını ve değiştirilmesi gerektiğini belirten MHP Meclis üyesi Necdet Çakır; “Öncelikle sokak ve caddelerin temizlenmesinde, çöplerin toplanmasında büyük bir emekle çalışan tüm personele teşekkür etmek istiyorum. Lakin eski yönetimden kalan apartman önlerinde ki plastik çöp bidonlarının bir çoğu kırılmış durumda. Çöpler bu kovalardan sokaklara ve caddelere sızıyor ayrıca çevreye pis kokuların yayılmasına da sebebiyet veriyor.  Görüyoruz ki bu çöp bidonları kullanım ömürlerini doldurmuş durumda. Bu kullanılmaz haldeki çöp bidonlarını ya değiştirelim ya da bir çözüm bulalım” şeklinde konuştu.

“KATIRCILAR HANI 3,5 YILDIR ATIL HALDE BEKLETİLİYOR”

Çakır, katırcılar hanının 3,5 yıldır atıl halde beklediğine işaret ederek; “İkinci olarak Katırcılar hanına değinmek istiyorum. İlimizde cumhuriyet döneminin son örneklerinden olan bu hanın yıkımdan kurtulması çok iyi lakin 3,5 yıldır atıl halde bekletiliyor.  Daha önceki açıklamalarınızda buranın restore edilerek Bolu turizmine kazandırılacağını söylemiştiniz. Şuan hangi aşamada olduğumuzu öğrenmek istiyorum” dedi.

“KAVŞAĞA ÇÖZÜM BULALIM”       

Alpağut Mahallesinde yapılan yeni kavşakta görüş açısının problemli olduğuna vurgu yapan Çakır; “Sayın Başkan bir başka değinmek istediğim konu ise Alpağut Mahallesinde Kadriyeana anaokulunun aşağısında bulunan dönel kavşak. Bizzat gidip gördüm. O bölgede yapılan bir marketin bahçe perde betonu nedeniyle kavşakta görüş açısı tamamen kapanmış durumda. Nilüfer Park tarafından gelen araçlarla Kadriyeana anaokulu tarafından gelen araçların birbirini görme ihtimali yok.  Yakın zamanda markette açılınca bölgede trafiğin artacağını düşündüğümüzde olası trafik kazaları kaçınılmaz gibi görünüyor.  Buraya bir çözüm bulmamız gerekiyor. Benim gördüğüm kadarıyla trafik aynasıyla da olsa bir çözüm bulabiliriz. Veya başka bir yol bulmalıyız” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞLERİMİZİ DAHA FAZLA MAĞDUR ETMEYELİM”

Belediyenin katlı otoparkında çalışan kişilerin maaş sorunu yaşadıklarını belirten Necdet Çakır; “Otoparkta çalışan arkadaşlarımız birkaç aydır maaş alamıyor. Bu sorun şuan için değil önceleri de sıkça yaşandı. Bazen 3 ay maaş alamadılar. Sonra toplu olarak ödendi. Bu insanların geçindirmek zorunda oldukları bir evleri var  ve zor durumdalar. Artık bu konuya tekrar yaşanmamak üzere bir çözüm bulalım. O kardeşlerimizi daha fazla mağdur etmeyelim” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN, TÜM SORULARI YANITLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesi Necdet Çakır’ın konuşmasının akabinde Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Çakır’ın dile getirdiği konulara cevap vererek; “Öncelikle çöp konusundan başlayalım. Evet, eski dönemden kalan çöp kutularında böyle sorunlar yaşıyoruz. Ama her gün 20-25 tanesi değişiyor. Hepsi zamanla değişmiş olacak. Temizlik işlerine sonsuz kredi açtım. Ne gerekiyorsa yapılacak. Katırcılar Hanını ise bende merak ediyorum. Projesini çizdik, ihalesini yaptık. Bildiğim kadarıyla kuruldan da onaylandı. O işi bir arkadaşa verdik ama biraz yavaş ilerliyor” açıklamasında bulundu.

“KATLI OTOPARK ÇALIŞANLARI BELEDİYE ÇALIŞANI DEĞİL”

Katlı otopark çalışanlarının durumu hakkında da açıklama yapan Başkan Özcan; “Oradaki çalışanlar Belediye Çalışanı değil. Bolu Belediyespor çalışanları. BOBES’le bizim direk bir bağımız yok. Oradaki şikayetler bana da geliyor. Biz Belediye olarak amatör sporları destekleme adına BOBES’e destek oluyoruz. Lakin 2022 yılında ödeneğimiz doldu. 2023’te açılmasını bekliyoruz. Ben yine de BOBES Başkanımızla görüşeceğim” dedi.

Editör: TE Bilisim