Çakmaklar Mezarlığına, Bolu Belediyesi tarafından açılmak istenen yola karşı, Çakmaklar Mahallesi halkı iş makinelerinin altına yatarak direnmesine rağmen, ekipler yolu açmak için çalışmaya başladı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi tarafından, Beşkavaklar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çakmaklar Mezarlığı’nda yol açmak için çalışma başlatıldı. Mezarlıkta başlatılan çalışmaya Çakmaklar Mahallesi sakinleri karşı çıktı. Mezarlık önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Bolu Belediyesinin zabıta ve fen işleri müdürlüğü ekiplerine direndi.

“BİZİM MEZARLARI HİÇE SAYIYORLAR”

Çakmaklar Mahallesi Muhtarı İsmail Candan, mezarlıklarının yok sayıldığını ileri sürerek, “Biz adam kesmeye gelmedik, kavga etmeye gelmedik. Hakkımızı savunmaya geldik. Mezarlık açılmasın, yol açılmasın. Yaya geçsin dedik. Daha önce alınmıştı bu karar, biz kabul etmedik. Bunu durdurdular. Ama şimdi bizim mezarları hiçe sayıyorlar. ‘Mezarları nasıl kaldıracaksınız’ dedim, ‘Biz bilmeyiz’ dediler. Hiç kimse de bilmiyor.  Bunun üzerinden vinci geçirecekler, malzemeyi dökecekler, al sana yol” diyerek isyan etti.

İŞ MAKİNESİNİN ALTINA YATTI

 Vatandaşların yıkıma karşı direnişi uzun süre devam etti. An an düşen tansiyon, ağaç sökme makinesinin mezarlığa yaklaşmasıyla yükseldi. Bir vatandaş iş makinesini durdurmak için kendini aracın lastiklerinin altına attı.

TANJU ÖZCAN ARADI

Olayın büyümesi üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhtar Candan ile telefonda görüştü. Özcan, yolun kesinlikle açılacağını belirtirken, “Yolu açmazsam adam değilim” dedi. Telefon görüşmesinin ardından köylüler bölgeden uzaklaşırken, belediye ekipleri yolu açmak için çalışmalara başladı.

Editör: TE Bilisim