Özel Çağsu Hastanesi Acil servis sorumlusu doktor Mustafa Cem Bozkurt Özel, Çamkent Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak Meslek Tanıtım Günleri programına konuşmacı olarak katıldı. Bozkurt’a gençler büyük ilgi gösterdi. Bozkurt’u Özel Çağsu Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Neşe Alagöz’de programda yalnız bırakmadı.

Mustafa Cem Bozkurt gençlere önemli öğütler vererek; “Kişiliğinize göre karar verin. Mutlu olacağınız mesleğe yönelin. Hedefinize ulaşmak için emek verin. Doktorluk kutsal bir meslektir. Empati yapmak gerektirir. Gençlere tavsiyem hayallerinizin peşinden gidin. Mesleğinizi seçin” dedi.

Uzun yıllardır acil sorumlu hekimi olarak görev yapan ve aynı zamanda Genç milli takımlar antrenörü ve Boluspor A takım doktoru olarak ilimizi ve ülkemizi gururla temsil eden Mustafa Cem Bozkurt gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bolu’da herkesin tanıdığı sevdiği bir hekim olan Bozkurt, doktorluk mesleğinin kutsallığından iyi yönlerinden, karşılaştığı zorluklardan bahsedip gençlerin sorularını yanıtladı.

“Mesleğimin en güzel yanı insanlara yardım etmek”

İnsanlara yardım edebilmek için doktor olduğunu aktaran Bozkurt; “İnsanlara yardım edebilmek için doktor oldum. Mesleğimin en güzel yanı insanlara yardım etmek. Bir yaşlı teyzenin Allah razı olsun demesi her şeye bedel diyen üniversitede tıp fakültesine girebilmek için çok uzun saatler çalıştım. İstediğim bölüm tıp fakültesiydi. Bunun için çok emek verdim hedefime ulaşmak benim mutlu yaşamamı sağladı.”

“Kendi memleketime hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum”

Bozkurt, öğrencilerden gelen, yurt dışına ya da büyük bir şehre gitmeyi düşündünüz mü sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Çağsu Hastanesi Sahibi Cavit Bey sayesinde Bolu’da kaldım. 18 yıldır kendileriyle birlikte çalışıyorum. Kendi memleketime hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca 10 yıldır Boluspor’un resmi takım doktorluğunu yapıyorum. Boluspor bana milli takım doktorluğunun yolunu açtı. İyi ki Bolu’da yaşıyorum, iyi ki çocuğumu bu memlekette büyütüyorum. Sizlerle birlikte olmaktan da büyük keyif aldım. Bu etkinliği yapıp bizleri davet eden okul yönetimine ve özellikle Ebru Akın hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim