Giresun. Ülkenin kuzeyinde fındığı ile ünlü şehrimiz. Boluspor geçtiğimiz haftayı Giresun deplasmanından 3 puan alarak tamamladı. Yeşil beyazlı ekipte işler bu sezon yolunda gitmiyor. Bir galibiyet ve üç beraberlik ile 10 puan alabilen Çotanaklar ligin alt sıralarında. Bodrum. Dünyaca ünlü turizm cennetimiz, mandalinası meşhur. Bodrumspor'da ise görüntü Giresun'dakinin tam tersi. Memleketin güneyindeki bu şirin ilçe, ismini turizm dışında futbolda da duyurabilmek için doğru bir yapılanma sergiliyor. İlk kez oynadıkları bu ligde, geçen sene play offlarda mücadele etmeleri sürpriz değil. Puan tablosuna bakıldığında 17 puan ile yine ilk altı içindeler ve Boluspor maçına kadar da çok iyi futbol oynayarak geldiler.

Memleketin kuzeyindeki ve güneyindeki bu iki takımın ortak noktası Boluspor'a kaybetmeleri. Biri ligin zirvesine göz kırpmış durumda, diğeri ise dipten kurtulmaya çalışıyor. Giresun deplasmanına gitmeden önce maçtan puan alınamaması durumunda küme düşmenin en büyük adayı olarak lanse edilen Boluspor, iki haftada alınan galibiyetlerle üst sıraları zorluyor.

Geçen dokuz haftada maçlarını adeta rakip kalede oynayan, oyuna hakim futbol sergileyen Bodrumspor'a pozisyon bile vermeden alınan galibiyet kırmızı beyazlı camiada yüzleri güldürüp adeta bir bayram havası estirmiş durumda. Ayakları yere sağlam basan, özgüveni yüksek bir takım görüntüsü vermeye başladı Boluspor. Oyun yeterli mi, pozisyon üretilebiliyor mu, saha içi varyasyonlar yapılabiliyor mu tartışılabilir ama Bodrum maçındaki mücadele, istek tartışılamaz. Özellikle skor olarak gerideyken maçı çevirebilmek önemli.

Daha da önemlisi bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor olmamız. 28 Ekim 1923'te Çankaya'da akşam yemeği yenirken ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sofradaki arkadaşlarına;

'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.' diye hitap etti ve 29 Ekim 1923 tarihinde Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, 101 pare top atışı eşliğinde Cumhuriyet ilan edildi. O gün bugündür milli bayramımız. 100. yıl kutlamaları kapsamında ülkenin dört bir köşesinde etkinlikler vardı. Bolu Atatürk Stadyumu'ndaki programa Bolu halkı yüksek düzeyde katılım gösterdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında emeği geçen herkese teşekkürler. Çok güzel bir program hazırlanmış. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Nice bayramlara, nice yüz yıllara...