23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliği etkinliği onlarca çocuğun katılımı ile ilimizde gerçekleştirildi.

HABER: ASLI AKIŞ

81 ilde eşzamanlı olarak 81 ilde çocuklarımızla birlikteyiz sloganıyla gerçekleştirilen ve karaçayır

Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, , İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, günün özel konukları olan çocuklar ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin düzenlendiği alanı ziyaret ederek yaptıkları resimler ve aktivitelerle çevre bilincine dikkat çeken öğrencilerin çalışmalarını yerinde izleyen Bolu Valisi Ahmet Ümit bir süre sohbet ettiği etkinlikte birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkaran genç çevrecileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Çocukların bu özel gününde onlarla yakından ilgilenerek isteklerini kırmayan Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit etraflarında sevgi yumağı oluşturan çocuklarla sık sık fotoğraf çektirerek gönülleri fethetti.

23 Nisan dolayısıyla çocuklar için düzenlenen bu özel günde alanı dolduran onlarca minik yürek arkadaşları ve aileleri ile birlikte çeşitli oyunların yanı sıra yarışmalar ve aktivitelerle güzel bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

“AMACIMIZ TEMİZ BİR ÇEVREYİ HEP BERABER SAĞLAYABİLMEK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, etkinlik hakkında bilgiler vererek;  “Ulusal egemenlik çocuk bayramımız bütün ülkemize kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı çocuklar aynı zamanda egemenliğimizin birlik beraberliğimizin temsilcileri de olacaklar ilerde.  Bu yıl bizim bakanlığımız bu güzel günde çevre bilincini geliştirmek adına bu etkinliği 81 ile düzenleme kararı aldı. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kıymetli eşleri emine Erdoğan hanımefendinin sayesinde sıfır atık uygulaması tüm Türkiye’de devreye girdi. Bu bilinci geliştirmek ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz doğal kaynakları ve temiz bir çevreyi daha sağlıklı bir şekilde hep beraber sağlayabilmek adına etkinlikle düzenlemekteyiz. Pandemiden sonra ilk defa bu yıl gerçekleştirdik. . İnşallah bundan sonra 5 Haziran dünya çevre gününde de sürdürerek bilinçlendirmek asına çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinlik ile birlikte şenliğe katılan yüz binlerce çocuğa sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

 

 

 

Editör: TE Bilisim