Depremden en çok etkilenenler kuşkusuz çocuklar. “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen ve aileleriyle birlikte Bolu'ya gelen çocuklar, Bolu Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli uzmanlarla depremin acısını unutmaya çalışıyor. Çocuklarla oyun hamuru, resim ve boyama etkinliklerinde bir araya gelen uzmanlar, onlara bir nebze olsun depremin acılarını unutturmak için çaba sarf ediyor.

Özel Haber: Aslı Akış

On binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği depremin acısı bir yandan devam ederken, deprem bölgesinden farklı illere giden depremzedelerde hayatlarını devam ettirmek için mücadele ediyor. Evlerinden ayrılarak Bolu’daki yakınlarının yanına gelen depremzede yetişkinler ve çocuklar için depremin acı izleri silinmeye çalışılıyor.

DEPREM ACISINI OYUNLARLA UNUTACAKLAR

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli uzman psikologlar ve pedagoglar, İzzet Baysal Vakıf Huzurevi'nde oyun ve etkinlik alanı oluşturdu. Çocuklar için en ince ayrıntının düşünüldüğü sosyal iyileştirme merkezinde minikler uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyor, resim yaparak, eğlenceli zaman geçiriyor.

“HUZURLU, SICAK BİR YUVAYA KAVUŞTUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR”

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden gelen 2 çocuk annesi Sibel Bahar, çocuklar için düşünülmüş  güvenli bir ortam olduğuna işaret ederek;  “Göksun’da yaşıyorum. 2 çocuk annesiyim. Çocuklarımla birlikte şuan buraya geldik. Aile dostlarımız sağ olsun bize bir ev buldular. Şimdilik buradayız. Şuan 2 gündür biz buradayız ama çocuğum için çok iyi oldu. Çünkü psikolojisi çok kötü durumdaydı. Buraya geldiğinden beri mutlu, huzurlu, sıcak bir yuvaya kavuştuğunu düşünüyor. Çünkü ortam çok güzel. Yani burada tek katlı güvende olduğumuzu ailelerde düşünüyor. Bizim için çok iyi oldu burası şuan.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN DÜŞÜNÜLMÜŞ ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON”

Osmaniye’den eşi ve kızıyla Bolu’ya gelen öğretmen Ayşe Boztoprak, depremi yaşan çocukların süreci rahat atlatabilmeli adına düşünülmüş güzel bir organizasyon olduğunu belirterek; “Osmaniye merkezde yaşıyoruz biz.  Bolu Annemin memleketi. Öyle olunca bizim için Osmaniye’den ayrı alternatif burası vardı. Buraya yeni geldik aslında. Bugün ilk günü zaten. Çok güzel düşünülmüş. Etkinlik alanına kızımın kuzeni gelmişti. Onlarda İslâhiye’den  depremi yaşayıp geldiler. Çocuklar için önemli bu süreç. Bizler büyükler zaten süreci daha rahat atlatabiliyoruz ama onlar için tabi ki çok daha zor. O yüzden de çok güzel organize edilmiş. Güzel düşünülmüş. Biz çok memnun olduk. Bir süre sonrada geri döneceğiz zaten Osmaniye’ye.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim