Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanişveren ve çalışanları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tüm işveren ve çalışanları ilgilendiren yemek kartı, elektrik, doğal gaz ve ısınma yardımı ile ilgili destek müjdesi verdi.

Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını, çalışanlara nakden ödenen yemek tutarlarının da vergi istisnası kapsamına gireceğini duyurdu. Erdoğan, çalışanlara yapılacak elektrik doğal gaz ve ısınma yardımıyla ilgili de dikkat çeken açıklama yaptı.

‘YEMEK KARTI’ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Temmuzdan itibaren çalışanlara ödenen yemek parasının vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir. Böylece çalışanlara daha fazla alternatif sağlıyor, işverenlerin üzerinden işlem maliyetini kaldırıyoruz.” şeklinde konuştu.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ÖDEMELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 Nisan ayından itibaren işverenlerin çalışanlara elektrik, doğal gaz ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim