Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, sosyal medya hesabından, “Su varsa, hayat var” başlığıyla, Bolu’da çekilen tarımsal sulama görüntülerini paylaştı.

Haber: Oğuzhan Eke

Üretim kapasitesi ve iklimiyle bölgenin önemli tarım kentlerinden birisi olan Bolu’da, tarımsal sulama büyük önem arz ediyor. Her yıl farklı kaynaklardan gelen sularla binlerce dönüm tarım arazisinde ürün yetiştiriliyor.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ MUHABBETLE SELAMLIYORUM”

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça da suyun önemine dikkat çekmek için Bolu’daki farklı su kaynaklarında ve tarım arazilerinde çekilerek hazırlanan bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Akça, “Su varsa, hayat var” başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Tarımsal sulamanın bilinçli ve tasarrufa yönelik yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bereketli topraklarımızı emekleriyle yoğuran, alın terleriyle sulayan çiftçilerimizi muhabbetle selamlıyorum” dedi.

“SU OLMAZSA OLMAZ”

Videoda Bolulu üreticinin düşüncelerine de yer verildi. Patates ve enginar hasadının başladığını belirten Mehmet Emin Sokuluoğlu, suyun önemine dikkat çekerek, “Çayır Köyü’nde ikamet ediyorum. 1967 senesinde Gölköy Barajı yapıldı. Bize sulama tesisi imkânı sağladılar. O bir çeşit ürün ekiyorduk. Şimdi 8-10 çeşit ürün ekiyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünler patates, enginar, mısır, pancar. Bunları yetiştiriyoruz. Su olmazsa olmaz. Önceden patatesin dekarından 500 kilo alıyorduk, şimdi 4-5 ton patates alıyoruz. Çok faydalı oluyor sulama. Eskiden anne ve babalarımız sulayamıyorlardı. Modern su geldiğin çok faydası oldu, memnunuz” ifadelerini kullandı.

[embed]https://twitter.com/i/status/1561986601068240896[/embed]

 

 

Editör: TE Bilisim