VAR İngilizce Video Asisstant Referee kelimelerinin baş harflerinin kısaltması olarak futbol sistemine dahil oldu. Türkçesi video yardımcı hakem, yani sahada görev yapan hakem grubunun müsabadaki eksikliklerini tamamlamak için var ama geçtiğimiz hafta Manisa deplasmanında gördük ki çokta yardımcı olamıyor.

Oyundan atılan Bolusporlu futbolcunun pozisyonunun ne sarı ne de kırmızı kartla uzaktan yakından alakası yok. Federasyon her sezon öncesi hakemlere kurslar, seminerler düzenliyor, kamplara alıyor ama sahada bariz hatalar yaşanıyor. 37 derecede Manisa'da futbol maçı oynatabilen federasyon daha lig başlamadan tartışmalara neden olmakta.

Gençlerbirliği maçında da çok farklı bir hakem performansı izleyemedik. Verdiği kartlar, kararların yanında vermedikleri de tartışılır.

Boluspor dört dörtlük mü? Elbette değil. Geride stoper mevkine takviye şart, bekler performansı 90 dakika gösterememekte. İki maçtır yaklaşık 1 saatlik zaman diliminde eksik oynamakta kolay değil. Teknik heyet elbette bu duruma bir çare bulacaktır. Böyle bir ligde futbolcular bu kadar erken dakikalarda bu kadar kolay kartlar görmemeli.

Ligin ilk haftaları belki gösterge olmayabilir ama bu haftalarda daha takımlar tam performanslarını sergileyemeden alınacak puanlar çok değerli. Eksiklikler elbette konuşuluyordur, imkanlar dahilinde takviyelerde yapılacaktır.

İki maçtır eksik oynamasına rağmen oyunu domine etmeye çalışan bir Boluspor izledik. Bu tablo gelecek için umut verici. Lig uzun bir maraton. Kazalar olacaktır, sezon sonunu mutlu bitirmek dileğiyle.