Elektrik hattı çekimi için yapılan kazıda doğal gaz borusu patladı. Patlama sonucunda çevrede yoğun gaz kokusu meydana geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Olay, Bolu’nun Aktaş Mahallesi, Taşhancılar Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yıkımı devam eden eski katlı otoparkın olduğu alanda, elektrik hattı çekim işlemi yapılıyordu. Hattın yerleştirilmesi için Bolu Beledisine bağlı bir taşeron şirketin, iş makinesiyle yaptığı kazı sırasında doğalgaz borusu kesildi.

Borunun kopmasıyla beraber hattaki gaz sokağa dolmaya başladı. Birkaç dakika boyunca devam eden gaz kaçağına karşı şirket personeli tarafından önlem alınarak, vatandaşların bölgeye girmesi engellendi.

Bu sırada 187 Doğal Gaz Acil ve itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen doğal gaz müdahale ekipleri, ana hattan boruya girişi keserek, kaçağı önledi. İtfaiye ekipleri ise her ihtimale karşı olay yerinde hazır bulundu.

Gazın kesilmesinin ardından alanda incelemeler yapıldı. Şirket personeli borunun bulunduğu derinliği cetvelle ölçerek, borunun yaklaşık 70 santimetre derinlikte olduğunu ve normalde 1 ile 1 buçuk metre arasında bulunması gerektiğini ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim