Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, herkesin birer engelli adayını olduğunu hatırlatarak; “Engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirdiğinden onların yaşadığı sorunlarla baş etme sürecinde bizlere de görevler düşmektedir.” dedi.

HABER: CANSU GÜRZ

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Engelliler Haftasıyla ilgili açıklamada bulunarak, engelli bireyleri hayatı ve beklentileri olduğunu ifade etti. Bolu adliyesinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan personelin engelli bireylere yardım ettiğini de vurguladı.

BOLU ADLİYESİNDE BİLGİLENDİRME VE YÖNLENDİRMELER YAPILIYOR

Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası farkındalığı arttırmayı amaçladığını belirterek; “Bu farkındalık dahilinde Bolu Adliyesi gelen engelli vatandaşlarımız Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan psikolog, pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarımız tarafından karşılanmış, bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapılarak işlem yapacakları alanlara kadar eşlik etmiş, süreç hızlandırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN HER ZAMAN YANINDA VE ARKASINDAYIZ”

Bektaş, engelli bireylere destek olduğunu aktararak, “Engelli bireylerin hayatı ve istekleri de önemlidir. Engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirdiğinden onların yaşadığı sorunlarla baş etme sürecinde bizlere de görevler düşmektedir. Bu kapsamda engelli bireylerin toplumda yalnızlaşmasını önlemek için onların her zaman yanında ve arkasındayız.” şeklinde konuştu.

“YALNIZ DEĞİLLER”

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, engelli vatandaşların adli süreçte yalnız olmadıklarının altını çizerek, “Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü olarak, gerek mağdur bireylerimizin, gerekse engelli vatandaşlarımızın, adli süreçte yalnız olmadıkları, hepimizim birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli bireylere ve ailelerine ömür boyu sağlık ve huzur dileriz.”dedi.

Editör: TE Bilisim