Emek Partisi Bolu İl Örgütü ve Bolu Emek Gençliği tarafından idamının 41. Yılında Erdal Eren unutulmadı. Erdal Eren adına düzenlenen anma töreninde Eren’in, mücadelesinin gençliğin yoluna ışık tuttuğu vurgulandı.

Haber: Aslı Akış 

Bolu Halk Evi binasında gerçekleştirilen anma etkinliğine Bolu Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Özkan, Emek Gençliği MYK üyesi Cemre Kavuk, Emek Partisi Bolu İl Örgütü ve Bolu Emek Gençliği katıldı.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Emek Gençliği MYK üyesi Cemre Kavuk; "Bugün gençliği kötü barınma koşullarına, niteliksiz yemeklere mecbur bırakıyorlar. Ancak gençlik bu koşullara karşı ses çıkarmaktan geri durmuyor. Gaziantep’teki kız öğrenci yurdunda kötü yemekleri ve yurt ücretlerini protesto eden öğrenciler, kayyum rektöre karşı mücadelesinden vazgeçmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini örnek gösterebiliriz." ifadelerine yer verdi.

“KADINLAR OLARAK SUSMUYORUZ”

Özellikle genç kadınların yaşadığı tedirginliklere değinen Kavuk;  “Artık hiç tanımadığımız insanlar tarafından sokak ortasında öldürülebiliyoruz. Bu cinayetlerin yaşanmaması için kadınlar olarak susmuyoruz da. Güvenle yaşayabileceğimiz şehirler yaşatmak için yan yana gelmekten, birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok” dedi.

Kavuk konuşmasının ardından sözü Erdal Eren'in mücadele arkadaşı Mustafa Aday'a devretti.

“ERDAL’IN DİRENCİ SOSYALİZM İNANCINDAN GELİYOR”

Mustafa Aday, 1980 darbesinin halk ve gençlik mücadelesinin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleştirildiğini belirterek;  "Erdal da böyle bir dönemde çok kısa bir sürede yargılanarak idam edildi. Tüm dünyada bu idama karşı kampanyalar örgütlendi. Onu yargılayanlar Erdal'ın direncinin, iradesinin arkasındaki gücün bağlı olduğu partisinden, sosyalizm inancından geldiğini bilmiyorlardı."ş konuştu.

Etkinlik “Oğlunuz Erdal” belgeselinin gösterimi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim