(AA)-Bursa'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaş düzenlemesi için temmuz ayını işaret etti.

90 bin kişiye seslenen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

"Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarımasaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz.

Emekli maaşlarında, asgari ücrette ara artış istekleriyle karşılaşıyoruz. Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı sitemlerini dile getiren her vatandaşım sonuna kadar haklıdır. Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız.

Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık utanç verici. Çantalar dolusu dolarla, eurolar bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor."

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ