Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce Kültür Bakanlığına geçici tahsisi yapılan eski adliye binasının, Belediye eliyle müzeye dönüştürüleceğini belirterek, müzeye verilecek adı açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun tarihi yapılarından olan, 75 yıllık eski Bolu Adliyesinin Kültür Bakanlığı aracılığıyla müzeye dönüştürüleceği uzun süre önce açıklandı. Aradan geçen sürede herhangi bir çalışma başlamazken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı açılış programında binayla ilgili yeni bir gelişmeyi kamuoyuna duyurdu.

 “ADI İZZET BAYSAL KENT MÜZESİ OLACAK”

Binanın, Belediye tarafından müzeye dönüştürüleceğini açıklayan ve adını da söyleyen Özcan, “Eski adliye binası. Cumhuriyet Dönemi eseri olarak tescilli. Seçime birkaç gün kala Kültür Bakanlığına oranın geçici tahsilini vermişler. Kültür Bakanlığı müze yapsın diye. Kültür Bakanlığı başlangıçta iyi niyetle projelerini çizdirdi. Her şey güzel. Biz de her konuda destek verdik. Son anda, ‘Oranın Belediye Başkanı şu partiye mensup’ diyerek projeden vazgeçtiler. 2 yıl içerisinde de başlamaları gerekiyordu, başlamadıkları için biz onlara geçici tahsisi kaldırdık. Önümüzdeki yıl tamamlamış olacağız, orayı kent müzesi haline getireceğiz. Muhtemelen de adı İzzet Baysal Kent Müzesi olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim