2020-2021 eğitim- öğretim yılının bitmesiyle birlikte Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları, pandemi nedeniyle öğrencilerin evlerinde kaldıkları dönemde sıkıldıklarını belirterek spor, sanat, müzikle birlikte kazanım etkinlikleri yaz kursu açıyor. Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi, Milli Eğitim Bakanlığı  ve yerel yönetimin izin verdiği ölçüde yüz yüze eğitimi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öğrenciler spor, sanat ve akademik alanda başarılarını destekleyecek programların içerisine katıldılar” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları 2020- 2021 eğitim-öğretim yılının bitmesinin ardından yaz okulu eğitim faaliyetleriyle öğrencilerini bekliyor.  Yaz kurslarının 26 Temmuz’da başlayacağını ve bir ay süreceğini aktaran Bolu Turkuvaz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Çelebi, “Yaz okulu programına kendi öğrencilerimiz yanında dışarıdan öğrencide alacağız. Bu öğrencilerimizle birlikte doğa yürüyüşleri, orman okulu dediğimiz tabiatla birlikte bütünleşen programlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.

“İMKANI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE ONLİNE DESTEK VERİLDİ”

Çelebi, pandemiden dolayı yaşadıkları olumsuz durumları telafi programları ile olumlu hale getirdiklerini söyleyerek, “Pandemi döneminde öğrencilerimize uzaktan eğitimle birlikte ölçümlerini yapabilmek için bakanlığımızın ve yerel yönetimimizin izin verdiği ölçüde yüz yüze eğitimi de gerçekleştirmiş olduk. Bu doğrultuda her aşamada bütün öğrencilerimizin ölçümlerini yüz yüze yapmış olduk. Bu zamanda olumsuz durumları biraz telafi programları ile olumlu hale getirdik. Burada öğrencilerimiz sosyal etkinliklerini yapma alanı buldular. Spor, sanat ve akademik alanda başarılarını destekleyecek programların içerisine katıldılar. Uzaktan eğitim sürekli ölçümleri birebir eğitim ile desteklendi. Bunun yanında imkânları olmayan öğrencilerimize Bolu genelinde zoom üzerinden kullanıma açıldı. Onlarda faydalanmış oldu. Genel anlamda verimli ve eksiği çok aza indirgenmiş bir halde devam etmiş olduk. Bu süreç içerisinde daha sonra yine bakanlığımızın izin verdiği ölçüde telafi programlarımız ve yüz yüze eğitim başlamış oldu. Bu yüz yüze eğitimin içerisinde de pandemi süresince almış olduğu bütün eğitimi tekrar burada değerlendirmesi yapılarak öğrenci bazlı bireysel programlar hazırlanmış oldu. Şuanda yılsonu programlarıyla birlikte eğitimimizi sonlandırdık. Bu süreç içerisinde hem velilerimizin katkısı oldu. Hem öğretmenlerimiz katkısı oldu. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Velilerimiz çünkü otokontrol tamamen öğrencinin elindeydi. Hem takibini dijital veriler üzerinde takip ettiler hem de eksiklikleri noktasında bizimle iş birliği yaparak, bütün öğrencilerimizin bu süreci verimli halde kullanmalarını sağladılar.” dedi.

“YAZ KURSUNA BÜTÜN ÖĞRENCİLER KATILABİLİR”

Çelebi, yaz kurslarının 26 Temmuz’da başlayacağının altını çizerek, “Yaz kurslarını biraz daha erken başlatacaktık, fakat telafi programlarıyla birlikte 26 Temmuz’da başlayacak. Yaklaşık bir aylık yaz okulu programı yapacağız. Bu yaz okulları programlarının içerisinde İngilizce ağırlıklı, değerler eğitimi ağırlıklı ve akademik eğitimin biraz daha telafi programları uygulanacak. Bunu yanında çocuklarımız pandemi süresi içerisinde evlerinde kaldıkları için spor, sanat, müzikle birlikte kazanım etkinlikleri ile zenginleştirdiğimizde çok güzel bir yaz programımız olacak. Yaz okulu programına kendi öğrencilerimiz yanında dışarıdan öğrencide alacağız. Bu öğrencilerimizle birlikte doğa yürüyüşleri, orman okulu dediğimiz tabiatla birlikte bütünleşen programlar uygulanacak. Bunu yanı sıra çocuklarımıza yetenek ölçümleri yapılarak Turkuaz Spor Akademisi değerlendirmesi yapılıp hem çocuklarımız spora yönlendireceğiz, hem de sanat açısında değerlendireceğiz. Aynı zamanda pandemi döneminde almış oldukları eğitimin ölçümleri yapılacak. Bu programa İlkokul 1. sınıftan, lise 11. sınıfa kadar olan öğrencilerimizin hepsi katılabilir” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER YAZI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMELİ”

Çelebi, bütün öğrencilerin yazı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlatarak, “Ben bu süreç içerisinde hem kendi öğrencilerimize, hem de Bolu’daki diğer öğrencilerimizin bu yazı çok iyi değerlendirmelerini istiyorum. Velilerimizin bu süreyi iyi kullanmaları gerekiyor. 2020 yılındaki mart ayında başlayan süreç için bu eksiklikleri telafisi doğru tespit edilemezse, bir sonraki yılın ciddi anlamda eksikliğini yaşayacak öğrencilerimiz. Haliyle bu süreyi iyi bir şekilde değerlendirip avantaja çevirebilirsek bütün kazanımları tekrar elde etmiş olur ama ihmallerle birlikte devam ederse önümüzdeki yıl asıl yükümüz daha fazla olacaktır. O yüzden bu süreyi daha sağlıklı geçirebilmeleri adına yaz okullarıyla, eğitim alanlarıyla desteklenecek bazı programları tercih etsinler. Turkuaz kolejini tercih ederse velilerimiz bizler elimizden geleni yaparız. Bolu genelindeki bütün öğrencilerimiz bizim yaptığımız bütün etkinliklere katılabilirler” dedi.

Editör: TE Bilisim