Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği 4. Olağan Genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen genel kurulda mevcut başkan Fethi Sarımsakcı yeniden başkanlığa seçildi.

Haber: Aslı Akış

Genel kurul toplantısına, İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı ve İHH dernek üyeleri katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda ilk olarak açılış ve yoklama yapıldı, akabinde gündem maddeleri tek tek görüşüldü. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve dernek tahmini bütçesi okunarak, yönetim kurulu tarafından ibraz edildiği genel kurulda ayrıca yönetim, denetim kurulları belirlendi, geçen dönemde yapılan faaliyetler aktarıldı.

Önümüzdeki 3 yıl boyunca görevini sürdürecek yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımıyla devam eden genel kurulda tek liste halinde seçime gidildi. Toplamda 52 üyenin 32’sinin oyunu alarak güven tazeleyen mevcut başkan Fethi Sarımsakcı yeniden Bolu İHH Başkanı olarak seçildi.

“MAZLUMLARA DİL, DİN, IRK GÖZETMEKSİZİN ELİMİZDEN GELEN YARDIMI YAPACAĞIZ”

Genel kurulunun ardından sonra değerlendirmelerde bulunan İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı; “2010 yılından bu yana elimizden geldiğince öncelikle Bolu halkına, akabinde Türkiye’deki veya Dünya’daki bütün mazlumlara elimizden geldiğince ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar bütçemizi oluşturuyoruz, planlamamızı yapıyoruz. Allah’a hamdolsun yaptığımız programları yüzde 99 tutturmuş durumdayız. Önümüzdeki süreçte yine Bolu merkez olmak üzere Dünya’nın neresinde olursa olsun, mazlumun dilini, dinini, ırkını, rengini gözetmeksizin elimizden gelen yardımı yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“BAŞINI OKŞAMADIĞIMIZ; YETİM, ÖKSÜZ, İHTİYAÇ SAHİBİ KALMAYACAK”     

Sarımsakcı, hizmetlerin ve çalışmaların devam edeceğini de vurgulayarak; “Önümüzdeki süreçte inşallah Bolu’da çalışmalarımızı daha verimli hale getirmek için farklı uygulamalarımız olacak. Yönetimimiz her ne kadar resmiyette 7 kişi olsa da onun sayısını çoğaltıp, istişare mekanizmasını, yine çoğaltıp buradaki hizmetlerimizi daha verimli, daha kaliteli hale getirmek ve Bolu’da elimizin ulaşmadığı, başını okşamadığımız; yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi kalmaması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

4. Olağan Kongre sonrası Bolu İnsani Yardım Derneği yeni yönetim kurulu listesinde, Fethi Sarımsakcı, Mustafa Cesaretli, İbrahim Altıntaş, Fuat Durmuş, Fatih Can, İsmail Yalçınlı, Yusuf Ahmet Akduman, Denetleme Kurulunda ise Mustafa Yılmaz, İbrahim Kunuk, Erhan Karakaş yer aldı.

Editör: TE Bilisim