HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, gizli şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüğünü belirterek, “Büyük bir ihtimalle partiden ihraç edilmemek adına Akşener ve Yavaş gibi kritik isimlerin desteğini alabilmek için lobi faaliyeti yürütüyor” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç süreci devam ederken, Ankara’da sürpriz bir birliktelik gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi. Basında yer alan ziyaret sonrasında dikkat çeken bir bilgi daha ortaya çıktı

MANSUR YAVAŞ İLE GİZLİ OLARAK GÖRÜŞTÜ

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman’ın kaleme aldığı yazıya göre, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sadece Akşener ile değil aynı zaman Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile de görüştü. Konuyla ilgili Özcan ile konuştuğunu aktaran Yılman, görüşmeye ilişkin detaylı bilgi alamadığını ifade etti.  Gizli görüşmenin, ihracı engellemek için bir kulis çalışması olabileceğini ileri süren Yılman, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“İSMİ ÜZERİNDEN TARTIŞMA YAPILMASINI SEVİYOR”

“İlginç bir profil... Çoğu insan onun yerli yersiz çıkışlar yaptığını yani patavatsız olduğunu düşünüyor ama yanlış bir bakış açısı. Çünkü Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ne yapıyorsa bile/isteye yapıyor. Gündem olmayı, ismi üzerinden tartışma yapılmasını seviyor. Ama tabii bu yüzden de başı beladan kurtulmuyor.  Mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi ile sürekli ters düşüyor."

“İHRAÇ KARARININ NEREDEYSE KESİNLEŞTİĞİ KONUŞULUYOR”

“Sonunda da zaten hem Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalardan hem de belediye meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi Tanju Özcan. Kulislerde ihraç kararının neredeyse kesinleştiği konuşuluyor. Hatta bir iki haftaya kadar da bu kararın kamuoyuna duyurulacağı…”

“MANSUR YAVAŞ’LA DA BİR ARAYA GELDİ”

“Partinin aldığı ihraç kararını tersine çevirtmek için mi yoksa ihraç olursa eğer transfer olmayı düşündüğü parti olarak gördüğünden mi bilmiyoruz… Dün bir sürpriz yaptı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i genel merkezde ziyaret etti. Ve bu ziyaret basına da yansıdı. Ancak sonrasında kimsenin bilmediği bir önemli görüşme daha yaptı Bolu Belediye Başkanı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la da bir araya geldi.”

“YAVAŞ ZİYARETİNİ NİYEYSE GİZLİ TUTTU”

“Ne konuştu iki belediye başkanı bilmiyorum. Ancak Akşener’le basına fotoğraf vermiş olmasına rağmen hemen ardından gerçekleştirdiği Yavaş ziyaretini niyeyse gizli tuttu. Hatta doğruysa Yavaş’tan da aynı hassasiyeti göstermesini ısrarla rica etmiş. Tabii bu durum bana çok tuhaf geldi. Aradım kendisini. Görüşmeyi doğruladı ancak panikledi ve ‘Nereden duydunuz? Kim söyledi?’ gibi bir gazeteciye sorulmaması gereken sorular sordu. Kaynağımı açıklamayacağımı bile bile de ısrar etti o sorulara…”

“NEDEN AKŞENER ZİYARETİ GİBİ AÇIKTAN YAPMADINIZ Kİ?”

“Ne konuştunuz dedim? ‘Aynı partinin iki belediye başkanı olarak ne konuşabiliriz Sevilay Hanım? Neler yapabiliriz Bolu ve Ankara için onları konuştuk’ şeklinde cevap verdi. Ben de bunun üzerine haliyle; ‘Tanju Bey aynı partiden iki belediye başkanının görüşmesinden daha normal, daha doğal bir şey elbette ki olamaz! Zaten ben de buna şaşırdım. Niye gizlediniz ki bu görüşmeyi? Neden Akşener ziyareti gibi açıktan yapmadınız ki?’ diye sormaya devam ettim…"

“İHRAÇ EDİLMEMEK LOBİ FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR”

“Kem küm etti. Baktım ki daha da edecek… Kapattım telefonu ama yalan yok aklım da orada kaldı. Büyük bir ihtimalle partiden ihraç edilmemek adına Akşener ve Yavaş gibi kritik isimlerin desteğini alabilmek için lobi faaliyeti yürütüyor da... Birini açıktan yaparken… Diğerini niye sır gibi saklıyor? Var bir bit yeniği ama bakalım ne var?”

Editör: TE Bilisim