(İHA) - Haziran ayında evinin önünde pusu kurarak gazeteci Cafer Elmas'ı vuran A. Y. B. 6 buçuk ay sonra Gerede’den tahliye oldu.

Olay 19 Haziran 2023’te akşam saatlerinde Bilecik’in Beşiktaş Mahallesi Şehit Mesut Bilir Caddesi Lider Sitesi önünde meydana gelmişti. İddiaya göre, evinin önüne geldiğinde aracını park eden Cafer Elmas'a, minibüs durağında bekleyen A.Y. B. elinde silahla yönelmeye başladı.

Aracının içinde, silahın üzerine doğrultulduğunu gören Elmas hemen silaha sarıldı. Elinden yaralanan Cafer Elmas can havliyle silahı bırakırken, A.Y.B. 2 el daha kasıklarına ateş etti. Ardından aracından çıkan Elmas ile A.Y.B. arasında boğuşma yaşandı.

Bu esnada A.Y.B. kaçarken arkasına dönerek bir el daha ateş etti. Şans eseri bu mermi Elmas'a isabet etmezken, A.Y.B.'nin olay yerinden kaçmasından kısa bir süre sonra yakalandı.

A.Y.B. adam öldürmeye tam teşebbüs suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. A.Y.B. aradan geçen 6 ayın ardından  tutuklu bulunduğu Bolu Gerede L Tipi Kapalı Açık Cezaevi'nden tahliye edildi.

Editör: Oğuzhan EKE