Gazipaşa İlkokulunun bulunduğu alanın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisine ilişkin olağanüstü toplanan Bolu Belediye Meclisinde, ret kararı çıktı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Bolu ziyareti sonrası gerçekleşen toplantıda, Gazipaşa okul alanının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 yıllığına tahsis edilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü.

“VALİ BEY ACELE BİR KARAR VERMEMİZİ İSTEDİ”

Olağanüstü toplantıya ilişkin konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gazipaşa okul alanının acele bir kararla istendiğini belirterek, “Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Bolu’ya gelmiş. Tabi bize hiç haber verilmediği için… Basından okuduk. Sayın Valimiz ile görüştük, çünkü bazı haberler düşmüştü. Sayın Valimiz bizi bilgilendirdi. ‘Bakan Bey şu konularda söz verdi’ diye. Ben de buranın tekrar okul alanına döndürülmesiyle ilgili bazı belediye meclis üyelerimizin farklı düşünceleri var, bunları anlattım. Vali Bey de acele bir karar vermemizi istediği için ben yetkimi kullanıp, Belediye Meclisini bu konunun müzakeresiyle ilgili olağanüstü toplantıya davet ettim” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM BASKISINI DİKKATE ALACAĞINI UMUYORUM”

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay ise, “Geldiğimiz noktada buranın tekrar okul alanı olarak tahsis edilmesinin sebebi de toplumun baskısıdır. Öğrencilerin ve velilerin buraya gösterdiği ilgiden dolayı bu noktaya gelmiştir diye düşünüyorum. Ben Meclisimizin bu konuda toplum baskısını dikkate alacağını umuyorum” dedi.

“BAKANIN PROGRAMINDAN HABERDAR BİLE EDİLMEDİM”

Bakan Özer’in ziyaretinde, kendisinin davet edilmemesine tepki gösteren Özcan, “Buraya 15 tane bakan geldi seçimden bu yana. Bolu Belediye Başkanı olarak bir tane bakanın programından haberdar bile edilmedim. Bırak davet edilmeyi, haberdar bile edilmedim. 2-3 tane bakanı aradım, ‘Bolu’ya geliyormuşsunuz, bir 10 dakika. Nerede olursa olsun, AK Parti İl Başkanlığı dahil sizinle görüşmem gerekiyor.’ Bizi burada yok saymakla ellerine ne geçiyor? Burada seçilmiş iradeyi yok saymak, halkı yok saymaktır. Burası işgal altında bir kurum falan mı zannediyorsunuz? Biz de sizler gibi Türkiye Cumhuriyet’inin vatandaşıyız” şeklinde konuştu.

Konunun komisyona havalesinin ardından gerçekleşen oylama ile alanın tahsisi reddedildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim