Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı haftanın en önemli maçı olan Samsun BŞB. Anakent karşılaşmasından 2 – 3 mağlup ayrıldı. Sıralama için önemi büyük olan karşılaşmayı Bolunun Sultanları kaybetmiş olsalar da sıralamadaki yerini korudular.

Bayanlar Voleybol 1. Liginde Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Voleybol takımı haftanın önemli karşılaşmasından mağlup ayrıldı. 24. Hafta karşılaşmasında Samsun temsilcisi Anakent takımını konuk eden Bolunun Sultanları karşılaşmadan 2 – 3 mağlup ayrıldı. Gurup ikincisi olan Samsun BŞB. Anakent takımı ile 2.lik maçına çıkan Sultanlar sahadan mağlup ayrılmış olsalar da aldıkları 1 puan sayesinde 3.sıradaki yerini korumaya devam etti. karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı

Karşılaşma eski Belediyespor oyuncularından Rabia nın sayısıyla başladı. Servislerde etkili olan bolunun sultanları iki sayılık farkı yakaladı ve teknik molaya 12-10 önde girdi. Mola sonrası daha aktif başlayan Belediyespor 14-11 öne geçti ve Samsun molayı aldı. Her iki tarafında üst düzey mücadele ettiği karşılaşmada Samsun 16-16 eşitliği yakaladı. Skor eşitliğinden sonra üstünlüğünü tekrar ele alan Belediyespor 21-18 öne geçti ve Samsun 2.molasını kullandı. Mola sonrası Belediyespor seri 23-18 e getirse de Samsun yakaladığı 6-0 lık seriyle 24-23 öne geçti. Avantajını iyi değerlendiren Samsun ekibi seti 26-28 alırken Maçta da 1-0 öne geçti.

İkinci sete her iki takımda üst düzey oyunla başlasa da Samsun 5-5 lik eşitliğin ardından iyi servis kullanarak 5-8 lik üstünlüğü yakaladı. Üstünlüğünü blok auto sayılarıyla sağlayan Samsun farkı 5 sayıya kadar çıkardı ve teknik molaya 7-12 önde girdi. Mola sonrasında Samsun farkı korumak istesede Belediyespor farkı eritti ve skoru 12-14e getirdi. Mola sonrasında sultanlar önce eşitliği yakaladı ardından 16-15 öne geçti. Maçta üstünlük sürekli el değiştirdi ve skor 22-22 de eşitlendi. Servisleri iyi kullanan sultanlar seti 25-22 alarak maçın skorunu 1-1 e getirdi.

Maçın üçüncü setine etkili servis ve bloklar ile başlayan Belediyespor kısa sürede skoru 5-1e getirdi. Servis ve hücuma birde manşet ekleyen bolunun sultanları farkı 6 sayıya kadar çıkardı ve teknik molaya 12-6 önde girdi. Aradaki farkı koruyan Belediyespor skoru 14-8 e getirdi ve Samsun 2.molasını kullandı. Mola sonrası da aradaki farkı koruyan Belediyespor skoru 20-16 ya kadar getirdi. Üstünlüğünü setin sonuna kadar koruyan sultanlar seti 25-19 alarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete istediği düzeyde başlayamayan belediye 3-6 geri düştü ve Gökhan çoklen molayı aldı. Aradaki farkın iyi değerlendiren Samsun farkın kapanmasına izin vermedi ve teknik molaya 9-12 önde girdi. Mola sonrası Belediyespor skor üretmekte sıkıntı çekti ve Samsun skoru 11-15e getirdi. Savunmada arka arkaya hata yapan Belediyespor farkın 6 sayıya çıkmasına engel olamadı ve skor 12-18e geldi. Setin geri kalanında Belediyespor üstünlük sağlayamadı ve seti Samsun 16-25 alarak skoru 2-2 ye getirdi.

Maçın son seti olan tie break setine savunma hatalarıyla başlayan Belediyespor 1-4 geri düştü ve Belediyespor molayı aldı. Mola sonrasında sultanlar etkisini arttıramadı ve skor 3-8 e geldi. Serviste etkili olmaya başlayan Belediyespor skoru 10-12 ye getirdi ve Samsun ekibinin molası geldi. Servis karşılamakta etkili olamayan Belediyespor seti 12-15 maçı ise 2-3 kaybetti.

Kaybetselerde aldıkları 1 puanla yerini koruyan Belediyespor puanını 58 e çıkardı.

Editör: TE Bilisim