Yeniden Refah Partisi Bolu İl Gençlik Kolları üyesi gençler sabah namazının ardından Gölyüzü ve Sağlık Mahallesi esnaflarının kapılarına Osmanlı geleneği olan siftah zarfı bıraktılar. Gün içinde ise siftah zarfı bırakılan esnafları tek tek ziyaret ettiler.

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tek ve beraberindeki genç heyet sabah namazının ardından belirlenen mahallelerdeki esnafların kapısına siftah zarfı bıraktı. Siftah zarfı bırakılan esnaflar Cuma namazının ardından Yeniden Refah Partisi Bolu İl Gençlik Kolları tarafından ziyaret edilerek hayırlı işler dilendi.

"BOLU ESNAFI SOSYAL SORUMLULUK SAHİBİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tek, " Yeniden Refah Partisi Bolu İl Gençlik Kolları olarak bugün sabah namazından sonra belirlediğimiz iki mahallede siftah zarfı çalışmamızı gerçekleştirdik. Yine Cuma namazından sonra ise siftah zarfı bıraktığımız esnafları tek tek ziyaret ederek hayırlı çalışmalar diledik ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın selamlarını ilettik. Siftah çalışmamızın dükkanlara gerçek manada bereket getirdiğini belirtenler oldu. Mutluluk duyduklarını belirtenler de oldu. Siftah zarfımızda şu şekilde yazıyordu: “Siftah güne başlangıçtır, istedik ki sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan, topluma ve düşküne karşı sosyal sorumluluğunu yerine getiren esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun. Bereketli kazançlar dileriz.” Gerçekten de Bolumuzun esnafı birbirleriyle dayanışma haline olan ve topluma karşı sosyal sorumluluğunu yerine getiren esnaflardan oluşuyor. Her birine ayrı ayrı teveccühlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

"GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI AMAÇ EDİNDİK"

Siftah zarfında bahseden Gençlik Kolları Başkanı Tek, “Siftah esnafımızın dükkanını açtığı andan itibaren kazandığı ilk paradır. Siftah esnafımız için berekettir. Eski bir Osmanlı geleneği olan siftah, Osmanlı esnafları için çok büyük önem arz etmektedir. Siftah yapan bir esnaf, kendisine müşteri geldiğinde "Komşum siftah yapmadı. Alışverişini ondan yap." diye uyararak komşusunun da siftah yapmasına vesile oluyordu. Uzun süredir unutulan bu güzel geleneği, bu üstü tozlanmış geleneği, biz Yeniden Refah Partisi Gençliği olarak gün yüzüne çıkarmayı amaç edindik. Bugün nasıl bereket dilediysek yarın iktidara gelince de o bolluk ve bereketi sağlayacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim