Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 3 devam edecek "Gıda Denetim Seferberliği" ile ilgili paylaşımda bulundu. Metin; “Amacımız, vatandaşlarımızı sağlıklı gıdaya güvenle ulaştırmak, tüketici sağlığını en üst düzeyde tutmaktır. Tarladan sofraya sağlıklı gıda için tüm gıda işletmelerini denetlemeye devam edeceğiz.

Haber: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan gıda denetim seferberliği kapsamında Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in de katılımıyla gıda işletmeleri denetlendi.

Hijyen kuralları, etiket ve personelin çalışma belgelerini kontrol edildiği denetimlere ilişkin bilgiler veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin “Gıda Denetim Seferberliği” hakkında konuştu. Metin, gıda güvenliğine aykırı üretime toleranslarının bulunmadığını söyledi.

Bakanlık olarak gıda üretimindeki usulsüzlüklerin denetiminde vatandaşların sağlığının öncelikleri olduğunu belirten Metin, denetimlerde fahiş fiyatlara ilişkin tespitte bulunurlarsa onu da ilgili bakanlığa bildireceklerini dile getirdi.

 “MASALARIN ÜZERİNDEKİ TUZLUKLARI BİLE KONTROL EDECEĞİZ”

Metin, unlu mamuller, et ve süt ürünleri gibi işletmelerin hem üretim hem satış noktalarında denetimler gerçekleştireceklerine işaret ederek, “Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla tüketici sağlığını en üst düzeyde tutma maksadıyla 81 ilde “Gıda Denetim Seferberliği” başlattık. Gıda güvenliğine aykırı üretime tolerans göstermiyoruz. Kafe ve restoranlarda gıdaya bulaşan bütün malzemeler her yönüyle denetlenecek. Masaların üzerindeki tuzlukları bile kontrol edeceğiz" dedi.

 “TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ”        

Fatih Metin, denetimlerin 24 saat esasına göre yapılacağını da vurgulayarak; “Denetim sonrası aldığımız numuneleri Gıda Kontrol Laboratuvarlarında analize alıyor, süreci titizlikle takip ediyoruz. Denetimleri 365 gün sürdürüyor, zaman zaman bugün olduğu gibi geniş kapsamlı “Gıda Güvenliği Seferberliği” düzenliyoruz.” Dedi.

“OLUMSUZ DURUMLARDA ALO 174 GIDA HATTI'MIZI ARAYABİLİRLER”

Tarladan sofraya sağlıklı gıda güvenliği için çalıştıklarını dile getiren Metin; “Amacımız, vatandaşlarımızı sağlıklı gıdaya güvenle ulaştırmak, tüketici sağlığını en üst düzeyde tutmaktır. Tarladan sofraya sağlıklı gıda için tüm gıda işletmelerini denetlemeye devam edeceğiz. Tüketiciler, şüphe duyduğu, endişe ettiği veya birebir karşılaştığı kötü bir durumla alakalı olarak mutlaka bize ihbarda bulunsun. Alo 174 Gıda Hattı.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim