Boluspor'da gündem sezon başından bu yana saha içi organizasyonlardan ziyade saha dışı olaylar. Futbolcu, personel ödemeleri, haciz, vergi borçları ile gelişen süreç Türkiye Futbol Federasyonu'nu da aşarak İsviçre Lozan'da bulunan Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar uzanıyor.

TL'ler, dolarlar, eurolar, franglar konuşuluyor. Savaş Abak Erzurumspor deplasmanı öncesinde eski yönetimler ve kulüp başkanlarının Boluspor'daki geçmiş harcamalarına dair bir takım iddialarda bulundu.

Gerçekleşen basın toplantısının tansiyonu yüksek, verilen demeçler çok sertti. Eski başkanlardan Necip Çarıkçı, kendi dönemi ile ilgili eleştirilerin sportif başarısızlığın üstünü örtmek için yapıldığını, Boluspor’un adının daha fazla zarar görmemesi, ligin devam etmesi ve Boluspor’a gelecek ve Boluspor’da mücadele eden oyuncuların bu durumdan daha fazla etkilenmemesi adına sezon bitiminden önce daha fazla açıklama yapmayacağını belirtti, Savaş Abak'ın açıklamalarında yer alan eski başkanlardan Abdullah Abat'ın ise yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyuna verdiği bir demeç bulunmamakta.

Sezon başladığından bu yana Boluspor camiasında futbol adına hiçbir olumlu konu konuşulmamakta. Çok basit bir analizle takım rakip sahaya geçemiyor, şut çekemiyor, çizgiye inemiyor, penaltı atamıyor.

Teknik direktör değişti ama oyun anlamında olumlu yönde değişen bir şey görünmüyor. Dolayısıyla sokakta, stadyumda, kahvede, bakkalda konuşulan Boluspor'un maddi konumu ve küme düşülmesi halinde yaşanacaklar ve ne yazık ki gelinen noktada Boluspor Kulübü'nün geleceği pek iyi sinyaller vermiyor.

Bu saatten sonra sağlıklı bir durum tespiti yapılıp, bu cendereden nasıl kurtulmanın muhasebesi yapılmalı. Sezon başı yapılan kadro mühendisliği ve teknik direktör seçimi sportif başarısızlığın temeli.

Ekonomik sebepler de bu seçimleri büyük oranda etkilemekte. Bu karmaşadan, bu kaos ortamından çıkmak için mevcut yönetime destek olmak şart. Kapalı kapılar ardında eski yeni yöneticiler ve başkanlar yaşanan sorunları çözmeli ki futbolcusundan, taraftarına kadar tüm Bolusporluların üzerindeki ölü toprağı atılabilsin.