Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında  “Bağımlı olma, mutlu ol” projesiyle fakülte öğrencilerine eğitim verdiler.

Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker danışmanlığında yürütülen projede, eğitimin serisinin ilk konusu olan, “Bağımlılığın Fizyolojisi”  konusu anlatıldı.

Akademisyenlerinde oldukça ilgi gösterdiği eğitimde, Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden, Sevcan Sernikli, İrem Ekri, Yağmur Güneş, İrem Okuducu, Eren çelik ve Mertcan Güllü, gönüllü olarak görev aldı. Yaklaşık 90 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, bağımlılığın ne olduğu, bağımlılığın beyni, vücudu, organ ve sistemleri nasıl etkilediği, bağımlı olmamak için nasıl bir yaşam tarzı benimsenmesi gerektiği gibi konulara değinildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, “Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü” ile iş birliği içinde yapılan eğitime, merkez müdürü Doç.Dr. Makbule Tokur Kesgin’de katılarak, kısaca merkezin tanıtımını yaptı. Ayrıca, hemşirelik öğrencileri ile kurdukları Bağımlılığı Önleme Gönüllüleri grubundan söz etti.

Sosyal Sorumluluk dersi proje yürütücüsü, Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker, “Bağımlılıkla mücadele eden tüm gönüllüler ile işbirliği yapmaya hazırız. Bu eğitimde görev alan arkadaşlarımın hepsini tebrik ederim. Merkez müdürlüğümüzle işbirliği içinde, önümüzdeki aylarda, öğrenciler ve topluma yönelik olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu eğitimleri yaygınlaştırarak düzenlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim