Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Bolu’dan 36 proje hazırlandı. Bakanlık tarafından incelenen projelerin 20 tanesi destek almaya hak kazandı. Göynük İlçesinde hazırlanan projelere öncülük eden Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ve İl Genel Meclis üyesi Mehmet Özkan’ın çabaları da boşa çıkmadı. Toplam maliyeti 22 milyon olan 20 projenin 17’sini Göynüklü üreticiler aldı.

Bu yıl ilk defa açıklanan destek 5 yıl boyunca devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında hazırlanan 36 GES Projesinden 20 tanesi Bakanlık tarafından onay aldı. Onay alan 20 projenin 17’si ise Göynüklü üreticilerin projeleri oldu. Projeyle birlikte kümes çatılarına güneş paneli döşenerek üreticilerin kendi elektriğini kendileri üretip hem üretime hem ülke ekonomisine büyük destek sağlanacak.

Göynük’te ki projelere önderlik eden Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ve İl Genel Meclis üyesi Mehmet Özkan yaptıkları açıklamada; “Öncelikle Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, projelerimizi yetiştirmek için arkadaşlarımızla büyük emek sarfettik inşallah kurup üretime geçmekte nasip olur.

Bu süreçte bizlere yardımını esirgemeyen başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin, Milletvekillerimiz Fehmi Küpcü, Arzu Aydın ve İl Tarım Müdürümüz İzzet beye teşekkürlerimizi sunarız. Önümüzdeki süreçte de bu projelere devam ederek hem üretime hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilisim