“Biz bize değil, biz Dünya’ya yeteriz; herkese eşit adalet” dedik sloganıyla yola çıkan Genel Başkanlığını Ali Karnap'ın yaptığı Güç Birliği Partisi 1. Olağan Bolu İl Kongresini gerçekleştirdi.  Tek liste ile gidilen kongrede Güç Birliği Partisi Bolu İl Başkanı Eşref Kunter seçildi.

Haber: Aslı Akış

Kongreye, Güç Birliği Partisi Genel Başkan Vekili Pınar Albayrak, Güç Birliği Partisi Teşkilat Üst Komisyon Başkan Yardımcısı Özkan Çakat, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Urhan, Genel Sekreter Kadir Şafak Pural, Güç Birliği Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Tuğrul Sarp, delegeler, partililer ve davetliler katıldı.

Genel Başkanlığını Ali Karnap’ın yaptığı Güç Birliği Partisi, Bolu’daki teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bolu 1. Olağan Kongresi büyük bir heyecan ve coşku ile Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen evinde yapıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak gündem maddeleri görüşüldü, ardından divan heyeti oluşturuldu.

“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ, GÜCÜNÜZ VE GÜCÜMÜZ DAİM OLSUN”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Güç Birliği Partisi Bolu İl Başkanı Eşref Kunter, birlik ve beraberlik mesajları vererek; “Öncelikle uzun geçmişten bugüne davamıza hizmet etmiş tüm başkanlarıma teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ayrıca hangi seviyede olursa olsun bu çatı altında vazife üstlenen tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bizi bu çıktığımız yolda destekleyen ve yalnız bırakmayan bugün burada bulunan siz misafirlerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca bir teşekkürüm daha var, bu çıktığım yolda benden desteğini esirgemeyen kıymetli eşime de sonsuz teşekkür ederim. İnşallah bu süreci tam bir dayanışma içinde kardeşlik hukukunu gözeterek başarıya ulaştıracağız. Vatan için çıktığımız bu yolda tüm vatan seven dava arkadaşlarımın başarısını Rabbim muvaffak eylesin. Biz birlikte güçlüyüz, gücünüz ve gücümüz daim olsun. Biz bize değil, dünyaya yeteriz” şeklinde konuştu.

“KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN”       

Güç Birliği Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Tuğrul Sarp; “Davamızın, Bolumuza ve vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÇIKTIĞIMIZ BU KUTLU YÜRÜYÜŞ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Güç Birliği Partisi Teşkilat Üst Komisyon Başkan Yardımcısı Özkan Çakat; “Bolu 1.olağan kongremiz çıktığımız bu kutlu yürüyüş yolunda hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

“HAYDİ, KADINLARIMIZ HEP BİRLİKTE GÜÇ BİRLİĞİ PARTİSİNDE OLALIM”

Güç birliği partisi kadın kolları olarak projelerinden bahseden Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Urhan, tüm kadınların eşit haklara sahip olması için her türlü desteği vereceklerinin altını çizerek; “Genel Başkanımız Ali Karnap’ın önderliğinde Güç Birliği Partisi Kadın Kolları olarak ailenin bütün altyapıya hazırlayarak elzem olan projelerimizi hayata geçireceğiz. Kadınlarımızın ülke ve dünya meseleleriyle daha yakından ilgilenmelerini sağlamak ve ekonomik sosyal dayanışmayı arttırıcı yapılacak çalışmalar ve düzenlenecek etkinlikler ile teşkilatımızın gelişmesinde katkıda bulunacağız. Tüm ve faaliyetleri büyük özveriyle gerçekleştirirken tüm kadınlarımızın eşit haklara sahip olması hayatın ve ülkenin her alanında daha çok istihdam edilmesi fiziksel şiddetin yanı sıra şiddetin en büyüğü olan psikolojik şiddete maruz kadınlarımız için psikolog ve sosyal hizmet desteği verecek ekipler oluşturarak kadınlarımızın her daim yanında olacağız. Bu doğrultuda korunmaya muhtaç kadınların ve çocukların başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesini sağlamak üzere her bakımdan gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğü demokratik ve laik yapısını her türlü yıkıcı ve bölücü harekete karşı korumak ve güçlendirmek ilk önceliğimizdir. Haydi, kadınlarımız hep birlikte Güç Birliği Partisinde olalım. 1.olağan kongresi Bolu ilimize Güç Birliği Partimize, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

“DESTEK OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Genel Sekreter Kadir Şafak Pural, Bolu İl kongresinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Genel Başkanımız Ali Karnap Bey, ülkemiz için, Cumhuriyetimizin geleceği için önemli görevlerinden dolayı aramızda değil. Ama oradaki toplantıya katıldı. Ülkesini düşündüğü için canı gönülden de kendisine teşekkür ediyoruz. Bolu İl Kongremize emeği geçen başta Hakan Kural başkanım, Tuğrul başkanımız, Eşref Kunter başkanım ve destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU TARİHİ AÇIDAN BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR”          

Güç Birliği Partisi Genel Başkan Vekili Pınar Albayrak, Bolu tarihi açıdan birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayarak; “Tarihi, doğası ve sanayisi ile gelişmiş bir il olmakla beraber biz büyük projelerle daha da ileri taşıyacağımız sözünü veriyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bolu’nun daha güzel daha refah bir olması için geleceğimiz için sanayileşmek alanında da birçok adımları büyük adımlarla ihracata ileri doğru taşıyacağız. Bunun sözünü buradan veriyorum. Bu projeleri en yakın zamanda zaten açıklayacağız. Bunu il başkanımız ilçe başkanımız beraber hayata geçireceğiz. Bolu’nun yüzde 60’ı orman alanındır ve kaliteli ormanlarımız ağaçlarımızla mobilya sanayisine gelişmiştir. Bununla ilgilide gerçekten usta mobilyacılarımız kendi sanatlarını burada konuşturmuştur. Dünyaya bu konuda en iyisini en iyi hizmeti vereceğimizin sözünü buradan veriyoruz. Biliyorsunuz ihracatta, kanatçılıkta ülkemizin büyük bir kısmını Bolu ilimiz karşılamaktadır.  Bununla ilgili daha kaliteli tesislerin müjdesini buradan vermek istiyorum. Aynı zamanda Bolu’da çam ağaçlarımızın fazla olmasıyla yeni istihdamlar sağlayacağız bunu burada söylemek istemiyordum ama küçük bir ipucu vermiş olayım. Bununla ilgili projelerimiz hazır. İnşallah hepsini hayata geçireceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını istiyorum. Canı yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde 33 delegeden 22 kişinin oyunu alarak Güç Birliği Partisi Bolu İl Başkanı Eşref Kunter seçildi.

Eşref Kunter’in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Aydın Özkan, Serdal Doğan, Mustafa Erhan Yıldırım, Yaşar Cengiz Güven, Ahmet Güler, Nihat Akı, Mustafa Güler, Ercan Konuk.

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeler; Eşref Kunter, Ertuğrul Sarp, Mevlüt Yurt.

Üst kurul delege adayları; Eşref Kunter, Sabahattin Çelik, Seda Nur Yalçın.

Editör: TE Bilisim