AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Nurettin Doğanay, deprem felaketinden etkilenen Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde gitti. Doğanay; “Acı ve tahribat düşündüğümüzden çok farklı çok acı maalesef. Rabbime şükürler olsun ki, devlet bütün kurumlarıyla ve milletimizin hayırseverliğiyle görev başında” dedi. Doğanay, zor günlerden geçilen bu günlerde, siyaset yapmanın doğru olmadığını da belirtti.

HABER: ASLI AKIŞ

Yüzyılın felaketinden her kare, her mesaj, her haber Türkiye'yi yasa boğuyor. Binlerce insanın öldüğü ve binlercesinin de enkaz altında kaldığı deprem sonrası AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Nurettin Doğanay, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından afet bölgesi Adıyaman Gölbaşı’na giderek depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diledi.

“YARALARI SARMAK İÇİN BURADAYIZ”

Nurettin Doğanay, Adıyaman’da kendisine uzatılan mikrofona konuşarak, millet olmanın önemine vurgu yaptı. Doğanay; “Bugün millet olmanın ne olduğunun bilincinde ordudan, ulusal TV’den, Türkiye’nin her köşesinden, yurdumun her bir yanından Edirne’sinden Kars’ından bir millet olarak yaşadığımız felaketin yaralarını sarmak için buradayız. Toplum bilinci olmak, millet bilinci olmak bu demek. Öncelikle Yüce devletime devletimin başındaki Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin tüm kurumlarına teşekkür ediyorum. AFAD’a teşekkür ediyorum ama en önemlisi milletimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“DEVLETİMİZ BÜTÜN GÜCÜYLE AFET BÖLGESİNDE”

Depremden etkilenen afetzedelerin yaralarını sarmanın herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Doğanay; “10 tane ilde deprem felaketi yaşandı ama elhamdülillah hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşımızın burada bir tane ihtiyacı olan hiçbir şey yok. Devletimiz bütün gücüyle, kudretiyle burada. O manada ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki buradan da burada hayatı kaybeden tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, onlara mekânlarını cennet eylesin diyorum. Bu yaraları sarmak toplum olarak hepimizin görevi. Bunun için buradayız. İşte siz Ordu’dan onun için geldiniz, biz Bolu’dan bunun için geldik. Ben bölgede görev yapıyorum.” dedi.

“SİYASETİN YAPILACAĞI BİR MECRA DA DEĞİLİZ”

Devletin tüm kurumları ve gücüyle deprem bölgesinde bulunduğuna işarete eden Nurettin Doğanay, iki gündür siyaset yapanlara da serzenişte bulunarak;  “İki gündür de Adıyaman’dayız. Elimizden geldiği kadar da burada olmaya devam edeceğiz. En önemlisi askerimizle, polisimizle tüm kurumlarımızla devlet burada. Gücüyle, kudretiyle burada. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, sosyal medyada veyahut da başka mecrada siyaset yapılacak bir günde değiliz. Çok kirli işlerin yapıldığını görüyoruz. Bu milletin yakasından Allah aşkınıza bir düşün artık. Gün o gün değil. Millet burada cenazelerini defnederken, millet burada soğukta karda, kışta kıyamette nasıl geceyi geçiririm derdini düşünür iken sizler kalkıp siyaset yapıyorsunuz ve bunu gerçekten çirkince yapıyorsunuz. Siyasetin yapılacağı bir mecra da değiliz. Bu milletin yakasından lütfen Allah aşkınıza bir düşün, düşün diyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim