Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) final sınavlarının başlamasıyla, yoğunluk oluşan Kopier Fotokopi Merkezinde, günlük 30 bin evrak ve dokuman çıktısı alınıyor.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Her yıl on binlerce öğrencinin eğitim aldığı BAİBÜ’de, yarı dönem öncesi final sınavları başladı. Sınavlardan iyi not almak için yoğun bir çalışma temposu içerisine giren öğrenciler, üniversitenin aktivite merkezinde bulunan fotokopi merkezinin yolunu tuttu. Gün içerisinde yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği Kopier Fotokopi Merkezinde öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.

“30 BİN KOPYAYA YAKIN ÇIKTI ALABİLİYORUZ”

Yoğunluğun olduğu merkezdeki çalışmalara ilişkin bilgi veren Kopier Bilişim Yetkilisi Yasemin Öztürk Kurtbasan, “Günde yaklaşık 25-30 bin kopyaya yakın çıktı alabiliyoruz. Genelde sınav zamanları daha bir yoğun olmakla birlikte, okullar açık olduğu sürece yoğunluğumuz devam ediyor” dedi.

“DİJİTAL ORTAMI TERCİH EDİYOR ÖĞRENCİLERİMİZ”

Öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin evrakları dijital ortamdan da kendilerine ulaştırabildiklerini belirten Kurtbasan, “Final haftası tabi daha bir yoğun oluyor. Sadece öğrencilerimize hizmet vermiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize, hocalarımıza da hizmet veriyoruz. Yoğun oldukları için gelemeyen hocalarımız bize mail adreslerinden notlarını, dokümanlarını ulaştırıyorlar ve kendilerine teslim edebiliyoruz Daha çok dijital ortamı tercih ediyor öğrencilerimiz. Whatsapp üzerinden gönderebiliyorlar, mail atabiliyorlar. Bellekle getirebiliyorlar. Kopyalama da yaptırabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

BAİBÜ’de final haftasının sona ermesiyle öğrencilerin yarıyıl tatili başlayacak.

 

Editör: TE Bilisim